1. 3 Eylül 2011 tarihinde sınava girdik.
2. Dönemin KHK Başkanı Sn. Çetin Uğural tarafından çağrılarak atanma belgelerimiz bizlere teslim edildi.
3. Sn. Uğural, vicdanının rahat olduğunu ve olumsuz bir bulguya rastlanmadığı için gönül rahatlığıyla belgelerimizin bizlere verildiğini ifade etti.
4. 16 Eylül 2011 tarihinde göreve başladık. Denetlendik ve dönemin KHK Başkanı Sn. Kamil Kayral’ın imzalı belgesi ile asaletimiz onaylanarak müdür kadrosuna resmi olarak atandık.
5. Üç yıldan beri sürdürdüğümüz ilkokul müdürlük görevlerimizden Yüksek İdare Mahkemesi’nin (YİM) kararıyla alındık.
6. Okullarımızda yapmış olduğumuz yenilikler, yaptığımız çalışmalar ortadadır. 3 yıllık emeğimiz, attığımız imzalar, aldığımız kararlar ve devam eden çalışmalarımız ne olacaktır? Bunlar hiçe sayılabilir mi?
7. Sınavı geçemedikleri için yasal hak arayışına giren ve yine bizim arkadaşlarımız olan kişilere saygılıyız onlarla hiçbir sorunumuz da yoktur.
8. Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararına ve yargıya da saygılıyız. Ancak 2011’de sınavdan sonra yapılan itirazlar üzerine sürdürülen araştırmada herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadığının resmi kayıtlarda da mevcut olduğunu hatırlatmak isteriz.
9. Bir tarafın mağduriyeti giderilmeye çalışırken yeni mağdurların ortaya çıkması ve eğitimde içinden çıkılamaz bir duruma doğru gidilmesi son derece üzücüdür.
10. Bunlara ilaveten bu görevi yapıp emekli olan bir arkadaşımızın durumu ne olacaktır?
11. Sınav sorularının tüzüğe göre 8 saat değil de 20 saat önce basılmış olmasındaki suç bizde midir? Yoksa dönemin KHK Başkanı Sn. Çetin Uğural’da mıdır? Bir kurumda yaşanan gelişmelerden yine o kurumun en tepesindeki kişi sorumlu değil midir? Bunun bedelini ödeyen niye biz oluyoruz?
12. Bundan böyle yapılacak sınavlara girecek olanlar soruların sınavdan kaç saat önce basıldığı konusunda ilgili kurumdan resmi yazı mı isteyecektir?
13. Sınava giren bazı kişilerle KHK’ da görev yapan bazı kişilerin akrabalık bağlarını göz önüne alarak bazı kişiler tarafından topluma mesajlar verilmeye çalışılması akıl alır gibi değildir. Herkesin birbirini tanıdığı biraz konusunca neredeyse akraba veya dünür çıktığı bir ülkede yaşadığımız unutulmamalıdır.
14. Bu karar ile devlet üst düzey yöneticilerinin yakınları her hangi bir kamu sınavına giremeyecek midir? Onlar da bu toplumun bireyleri değil midir?
15. YİM in kararıyla ilgili ortaya çıkan durum sonrasında KTÖS Genel Sekreteri Sn. Şener Elcil’in bizlere yönelik sözleri unutulacak gibi değildir.
16. Nasıl ki sınavı kaybettikleri için dava açan 5 kişi KTÖS üyesi ise sınavı geçen 20 müdür arasında da 10 kişi KTÖS üyesidir.
17. Ancak Sayın Şener Elcil, bir taraftan 5 sendika üyesinin açılan davayı kazanması sonrasında bazı basın yayın organları üzerinden açıklamalar yaparken diğer taraftan dolaylı olarak davayı kaybedip mağdur olanlardan 10 tanesinin sendika üyesi olduğunu unutmuş görünüyor.
18. Bu kararla birlikte eğitimde tam bir kaos yaşanma ihtimali varken bunu görmezden gelip bir okulda Okul Aile Birliği ile okul müdürü arasında meydana gelen bir anlaşmazlığı öne sürerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı süresiz grevle tehdit eden sayın Şener Elcil’in bu iki farklı davranış biçiminden doğan üyeleri arasında ayırım yapıp yapmadığı konusundaki yorumu da kamuoyuna bırakıyoruz.
19. Bu tavır devam ederse yeni bir sendika oluşumuna gidip Sn. Şener Elcil’in ben yaparım, ben söylerim olur veya çamur at izi kalsın uygulamalarından rahatsız olan tüm öğretmen arkadaşlarımıza da bu yeni oluşumun kapılarını açacağımızı şimdiden kamuoyu ile paylaşırız.
20. Değerli velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız okul çalışanlarımız görev yaptığımız okullardaki eğitim-öğretim süreci olumsuz etkilenmiştir. Bundan son derece üzgünüz.
21. Yaşadığımız süreçte bize verilen destek, son günlerde başlatılan imza toplama kampanyaları bizlere büyük destek ve moral vermiş yalnız olmadığımızı hissettirmiştir. Tüm sevenlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz.
22. Bundan böyle her platformda sesimizi en gür şekilde duyurmaya devam edeceğimizi ve mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi de saygılarımızla kamuoyu ile paylaşırız.

20 EĞİTİM NEFERİ…

 
Editör: TE Bilisim