Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkı bugünlere ulaşıncaya kadar çok zor günler geçirdi. Bugün sahip olduğumuz egemen devlet için, özgür yaşadığımız topraklar uğruna verilen mücadeleyi, ödenen bedelleri asla unutmayacağız” dedi.

Kendisini uzlaşma istememekle suçlayanlar olduğunu belirten Özgürgün, uzlaşmaya değil, teslimiyete karşı olduklarını, sonuna kadar da karşı çıkacaklarını söyledi.

Near East Bank Genel Müdürlük Merkez Binasının temelleri, düzenlenen törenle atıldı.

Kermiya Metehan Yolundaki arazide, saat 11:00’de gerçekleştirilen törene, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

KAÇAMAK

Açılışta konuşan Near East Bank Genel Müdürü Selami Kaçamak, son yıllarda bankanın çok büyüdüğüne dikkat çekti ve rakamsal bilgiler aktardı.

Şube sayılarının 15’e ulaştığını belirten Kaçamak, ATM ve Poslarla online internet bankacılığıyla hayatın her noktasında, 7/24 esasıyla modern bankacılık hizmeti sunduklarını söyledi. Kaçamak, personel sayılarının 229’a ulaştığını da belirtti.

Emeklilik, sağlık ve hayat sigortası işlemlerini yapabilmesi için oluşturacakları yeni şirketlerinin de yakında faaliyete geçeceğini ifade eden Kaçamak, ülke ekonomisine katkılar koyarken sosyal sorumluluk projelerine de önemli katkılarda bulunduklarını anlattı.

Binanın dalgalanan bayrak şeklinde olacağını da anlatan Kaçamak, 9 kat olacağını belirttiği binanın detaylarını da aktardı.

GÜNSEL

Near East Banak Yönetim Kurulu Başkanı ve YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.
Dr. İrfan Suat Günsel ise konuşmasında, Yakın Doğu ailesi olarak bugün atacakları adımla başarı hikayelerinde yeni bir sayfa daha açtıklarını belirtti.

Günsel, “Biliyoruz ki güçlü ekonomiler, güçlü ülkeler yaratır. Güçlü ekonomi için ise sağlam bir finansal sistem ve altyapı gerekir. İşte şu anda yaşadığımız bu ortak sevincin temelinde, bu amaç doğrultusunda temelini sağlamlaştırdığımız önemli bir dönüm noktası bulunuyor” dedi.

Ülkede gerçekleştirdikleri her yatırımın sadece Yakın Doğu ailesine değil, bu toprakların geleceğine ve insanların yarınlarına büyük değerler katacağını söyleyen Günsel, “Eğitimde olduğu kadar, finansal alanda da gerçekleştireceğimiz her büyüme hamlesi, bizi global anlamda daha üst noktalara taşıyacaktır” şeklinde konuştu.

Günsel, dünya finans sistemiyle entegrasyon içerisinde olmalarının adaya olan bakış açısını da olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

İrfan Günsel, Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nin açılışının 15 Kasım Salı günü, ülkenin ilk yerli araba fabrikasının temel atma töreninin ise 9 Aralık Cuma günü gerçekleştirileceğini de söyledi. Günsel, ilk yerli üretim araba olan “Günsel”in seri üretiminin bu fabrikada yapılacağını ve ülkenin araba üreten ve satan bir ülke haline geleceğini de anlattı.

ÖZGÜRGÜN: “HER YATIRIM KKTC’YE VURULAN BİR MÜHÜR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise, Near East Bank’ın kurulduğu günden bu yana büyümeyi amaç edindiğini söyledi ve bu topraklarda yapılan her yatırımının KKTC’ye vurulan bir mühür olduğunu ve KKTC’nin kalıcılığı, zenginliği olduğunu söyledi.

Ülkesini seven, ülke insanına daha iyi hizmet vermeyi amaç edinen yatırımcıları alkışlamak gerektiğini dile getiren Özgürgün, YDÜ ailesinin yatırımlarının hızına erişmenin zor olduğunu kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33’üncü kuruluş yıldönümünün kutlandığını ifade eden Başbakan Özgürgün, “Kıbrıs Türk halkı bugünlere ulaşıncaya kadar çok zor günler geçirdi. Bugün sahip olduğumuz egemen devlet için, özgür yaşadığımız topraklar uğruna verilen mücadeleyi, ödenen
bedelleri asla unutmayacağız” dedi.

Özgürün konuşmasında kendisini uzlaşma istememekle suçlayanlara da yanıt verdi ve uzlaşmaya değil, teslimiyete karşı olduklarını, sonuna kadar da karşı çıkacaklarını söyledi. Özgürgün, “Devletimizin böylesi yatırımlara hayat vermeye çalışan işadamlarına desteği bundandır” dedi.

Özgürgün, anavatan Türkiye ile kurulan güçlü bağların her geçen gün daha da güçlendiğini vurgulayarak, “ birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek ileriye umutla bakmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs’ın eğitim, sağlık ve turizm sektörlerinin yanı sıra finans sektöründe de her geçen gün daha ileriye gittiğini söyleyen Özgürgün, Kuzey Kıbrıs’ın başta ekonomik yönden olmak üzere her alanda kalkınmasını hedefleyen işbirliği ve çalışmalara destek olunması gerektiğini belirtti.

Başbakan Özgürgün, yapılan yatırımın özelde Yakın Doğu ailesine, genelde ülkeye hayırlı
olması temennisinde de bulundu.
Editör: TE Bilisim