Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Yüksek İdare Mahkemesi’nin iptal ettiği müdür terfileri sınavı için kriter değerlendirmesinin ve sınavın yeniden yapılmasını istedi.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) iptal edilen müdür terfi sınavlarıyla ilgili tutumunu eleştiren KTÖS yetkilileri ve öğretmenler, bugün öğleden sonra konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı, ardından KHK’ya giderek sınav için başvuru dilekçesi verdi.

Değerlendirme kriterlerinin ve sınavın “Öğretmenler Sınav Tüzüğü” göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğine işaret eden KTÖS yetkililerinin basın açıklamasında, KTÖS Başkanı Güven Varoğlu ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil birer konuşma yaptı.

Basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı önünde yapılacaktı ancak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden’in bu sıralarda KKTC Cumhurbaşkanlığı’na gerçekleştireceği ziyaret nedeniyle sarayın etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bu nedenle basın açıklaması Girne Kapısı yakınında yapıldı.

“HER ÖĞRETMEN BU SÜRECE ÖZGÜRCE KATILABİLMELİ”

KTÖS adına basın açıklamasını okuyan Şener Elcil, KHK’nin Yüksek İdare Mahkemesi tarafından 31 Mart’ta iptal edilen müdürlük terfi sınavları için yeniden kriter belirlemediğini savundu, sınava sadece o dönemde yazılı sınava giren 121 kişinin alınacağını söyledi.

Eğitimde yaratılan olumsuzluğu aşmak için yeniden kriter değerlendirilmesi ve sınav yapılması gerektiğini vurgulayan Elcil, “Her öğretmen bu sürece özgürce katılabilmeli. Sadece 121 kişiyi sınava almak, mahkeme kararını tanımamak ve yasadışılığa çanak tutmaktır” ifadesini kullandı.

“KHK YENİ SORUŞTURMALARA VE HUKUKSAL DAVALARA NEDEN OLACAK UYGULAMA BAŞLATTI”

KHK’nın yeni soruşturmalara ve hukuksal davalara neden olacak bir uygulama başlattığını savunan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Eroğlu, Eğitim Bakanlığı ve Kamu Hizmeti Komisyonu arasında kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklarla ortaya çıkan bu sonuç, eğitimdeki kaosu büyütecek niteliktedir. Eroğlu işi gücü bırakmış, mahkeme kararı tanımadan eski alışkanlıklarıyla siyasi avantaj sağlamaya uğraşmaktadır” iddiasında bulundu.

Eğitim sisteminin siyasilerin müdahalesiyle yapboz tahtasına dönüştürüldüğünü savunan Elcil, “Siyasilerin bu işlere karışması eğitimdeki motivasyonu düşürdü, düşürmeye devam ediyor” dedi.

KTÖS Başkanı Varoğlu basın açıklamasında kısa bir konuşma yaptı. Varoğlu, KTÖS’ün basın açıklamasının Joe Biden’in adada bulunduğu günde yapılmasının rastlandı olduğunu söyledi, “Yeri ve tarihi geçtiğimiz haftadan belirlemiştik” dedi. 
Editör: TE Bilisim