“Her DaimDostlar” isimligrup,MormenekşeKöyü’ndesabahsaat 06:00 çevretemizliğigerçekleştirdi.

UBPmilletvekillerinden Dr. Erdal ÖzcenkveDursunOğuz’un da üyeolduğuHer Daim Dostlar isimli grupyaklaşık 30 kişi ile bugün Mormenekşe Köyünü temizlediler. Yaklaşık olarak 1 saat süren temizlik çalışmasında köy civarinda bulunan çöpler toplanarak köy temiz hale getirildi.
Geçmiş yıllarda sürekli sahil şeritlerinde temizlik çalışması gerçekleştiren Her Daim Dostlar İsimli grup, ilk kez köy temizleme girişiminde bulundu. Her Daim Dostlar Grubuna Mormenekşe Kadınlar Derneği üyeleri ve köyde bulunan vatandaşlar da destek vererek temizlik çalışmasına katıldılar.
Temizliğin ardından Her Daim Dostlar sözcüsü Yusuf Yüksel Şentuğ gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi verdi.

Her Daim sözcüsü Yusuf Yüksel Şentuğ; “ Her Daim Dostlar Grubu olarak Mormenekşe Köyü’nde yapmış olduğumuz bu çevre temizliğinin amacı çevreci etkinlilerde daha çok kişiyi bu etkinlikte toplayarak çemberi biraz daha genişletmek ve köyleri temizleyerek daha temiz köyler yaratıp bu konuda farkındalığı artırmaktır.
Bu projeye bu şekilde devam ederek farklı köylerde de çevre temizliği yapacağız ve daha temiz bir çevre edinmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Köy halkının katılımı beklediğimizden düşük oldu.
Köyün içerisindeki örgütler de bu etkinliğe katılarak destek verdiler.”Şeklinde kısa bir açıklamada bulundu.(MHA)
 
Editör: TE Bilisim