Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu " Devlette çalışan hekimlerin özeldeki yatırımlarını çürümeye bırakamayız" dedi.

Döner Sermaye yasa tasarısı nihayet pazartesi mecliste.. Sağlıkta reform anlamına gelen başta Genel Sağlık Sigortası olmak üzere Tabibler Birliği Yasası gibi sistemi oluşturacak önemli yasalar çok hızlı çalışan komitelerle yasallaştırılacağını söyledi Sucuoğlu..

Yasaların mali kısmı içinde Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın onayını aldıklarını ve böylelikle hastaların hekim seçme özgürlüğünün geleceğini bu durumda kamu doktorların kendi kliniklerinde rahatca hasta kabul edeceklerini söyledi.

Özelde yatırımı olan doktorları Bananecilikle yalnız bırakamayız diyen Bakan Sucuoğlu Pazartesi doktorların maaş artışları mecliste oylanarak geçmiş olacak 3 aylık rotarla dedi..

Hekim maaşlarının 4bin tl alan bir doktorun artış ve nöbetleriyle maaşının 9-10 civarı olacağını çok konuşulan hakim hekim maaşının eşitlenmesini umduğunu söyledi..

İki ay sonra Turizm beldesi Pamuklu Mehmetcik sınırına yeni hastane yapılıyor. Temelinin 2 ay içinde atılması bekleniyor. Yeniden seçilmesi ve partisinin Hükumette olması durumunda gönlünde yatanın yine Sağlık Bakanlığı olduğunuda açık açık söyledi.

Editör: TE Bilisim