Sağlık Bakanı Sayın Sucuoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’ne hizmet alımı konusunda teklifte bulunduklarını ve cevap beklediklerini belirtmişlerdir.Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği yeni yönetim kurulu olarak kendilerine yaptığımız nezaket ziyareti sırasında gündeme gelen bu konuya her iki taraf da sıcak bakmaktadır.
Hastalarımıza hekim seçme hakkının sağlanması ve kamu hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerindeki açığın kapatılması adına olumlu olan, serbest çalışan hekimlerden hizmet alınması konusunda, üyelerimiz/özel hastanelerimiz/üniversite hastanelerimiz ile birlikte teknik çalışmalara başlama kararı almış bulunmaktayız. Serbest çalışan hekimlerin de, kendi özel kliniklerinde, özel hastanelerinde, üniversite hastanelerinde ve/veya kamu hastanelerindeki ihtiyaçlara göre, saatlik, tam gün, acil ve klinik nöbetlerinde hizmet satması veya kamu sağlık hizmetlerinin beklenmedik bir nedenle aksaması durumunda ise kamu hastanelerine herhangi bir karşılık beklemeden destek verilmesi konularında, yönetim kurulumuz ile teknik çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Çok kısa süre içerisinde üyelerimizle son halini paylaşacağımız çalışmamızın hemen akabinde Sayın Sucuoğluna da bilgilendirme yapılacaktır.
Diğer taraftan, sonuna geldiğimiz hukuk mücadelemizin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ve bu süreçte, kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarını yasal zemine oturtma adına yapılacak her türlü girişimlerin de karşısında duracağımızı hatırlatırız.

Saygılarımızla.
Dr. Remzi Gardiyanoğlu
K.T.Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı

Editör: TE Bilisim