Gözde Süreç Sarı

Bu yıl, 20-23 Ağustos tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek “Deniz Festivali” ile bölgenin sembolleri arasında yer alan deniz ile halkın buluşturulması, kültür ve sanat faaliyetlerinin artırılması hedefleniyor.

Alsancak Belediyesi’nin bölgeye kazandırmayı hedeflediği Milli Park’ın da proje aşaması tamamlandı. Üç etapta hayata geçirilecek proje için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacak.

Projenin tümünün 2016 Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor. Doğaya saygı gösterilerek hazırlanan proje kapsamında, yürüyüş, bisiklet yolları, hayvanat bahçesi, gölet ve plaj gibi çeşitli alanlar oluşturulacak. Engellilerin de düşünüldüğü projede, engellilere yönelik yürüyüş parkurları inşa edilecek, plajı kullanabilmeleri için rampalar oluşturulacak.

Girne bölgesinde yer alan dağ ve deniz manzarasına hakim Alsancak’ın Belediye Başkanı Fırat Ataser, projelerini, hedeflerini ve başarmak istediklerini TAK’a anlattı.

“SİYASETE ATILMA HAYALİM HEP VARDI”

“Hedefim; halka hizmet götürmek, refahını artırmaktır. Bunu yaparken de borçlanmadan, kendi ayakları üzerinde duran bir belediye oluşturmayı hedefliyorum” diyen Fırat Ataser, belediye başkanı seçilme sürecini anlatırken, “Siyasete atılma hayalim hep vardı. Aslında milletvekili olmak istiyordum. Sürekli çevrede gördüğüm sorunlara, aksaklık ve sıkıntılara çözüm üretmeye çalışırım. Hep daha iyisine ulaşmak, halkın refahını yükseltmek amacıyla hareket ederim” dedi. Alsancak’ta yaşanan sıkıntılara karşı her zaman duyarlı olduğunu, sorun yaşayanlara, maddi sıkıntıda olanlara yardım etmeye çalıştığını söyleyen Ataser, belediye başkanlığı görevini, makam için değil, sorunları çözmek ve halka yardım etmek amacıyla yerine getirdiğini kaydetti.

“İLK KEZ DENİZ FESTİVALİ”

Bölgede ilk kez bu yıl “deniz festivali” yapılacağını, Alsancak Belediyesi 1. Deniz Festivali’nin 20-23 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceğini açıklayan Ataser, festivalin bölgedeki kültürel ve sanatsal etkinlikleri artırmayı hedeflediğini ifade etti.

Festival kapsamında spor etkinlikleri; futbol, yüzme, jet-ski, off road ve satranç yarışmaları düzenlenecek, köy merkezinde kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılacak.

Alsancak Belediye Başkanı Ataser, festival süresince konserler düzenleneceğini, stantlar kurulacağını, halkın denizle buluşacağını belirtti. Ataser, “Bu yıl festival ilk kez düzenlenecek. Gelecek yıla eksiklerimizi görüp daha da iyi bir festival hazırlayacağız” diye konuştu.

Festivalin açılış töreni kapsamında yeni yapılan Atatürk Büstü’nün de açılışının yapılacağını belirten Ataser, şöyle devam etti:

“Haziran ayında hayata geçirdiğimiz bir spor kompleksimiz var. Orada bulunan Atatürk Büstü’nü yenileyerek ve çevre- peyzaj düzenlemesini de yaparak, köy merkezine taşıdık. Festivalin açılışında büstü de açacağız.”

“SU SORUNU ÇÖZÜLME YOLUNDA”

Ataser, belediye başkanı seçildikten sonra ilk karşılaştığı sorunun su olduğunu söyleyerek, bunu aşmak için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Su sorununu çözmek için dağda artezyen çalışmaları yapıldığını belirten Ataser, iki kuyu açıldığını, üçüncü kuyunun açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Ataser, iki kuyunun devreye girmesi ile köy merkezine her gün su verildiğini, ancak dış kesime üç günde bir verilebildiğini anlattı.

Hedeflerinin tüm bölgeye her gün su sağlayabilmek olduğunu vurgulayan Ataser, üçüncü kuyunun açılmasıyla bu hedefin ulaşılabilir hale geleceğini söyledi.

Belediyecilikte üç temel unsur olduğuna işaret eden Ataser, bunların; su, temizlik ve altyapı olduğunu kaydetti. Ataser, bu üç temel unsurun sağlanması, halkın en iyi hizmeti alması için uğraştıklarını belirtti.

“TEMİZ VE BAKIMLI BİR ALSANCAK”

Alsancak Belediyesi’nin tüm bölgede düzenli olarak çevre temizliği yaptığını söyleyen Ataser, ilk seçildiği dönemde oluşturulan ekiplerle günlerce temizlik çalışması yapıldığını anlattı.

Temiz bir çevrenin hem halk, hem köyü ziyaret edenler, hem de turistler için gerekli olduğuna işaret eden Ataser, üzerinde hassasiyetle durduğu konuların başında temizliğin geldiğini ifade etti.

Çevre temizliği yanında, su kuyularının temizliği ve bakımı, çevre düzenlemeleri, çiçeklendirme ve peyzaj çalışmaları ile temiz ve bakımlı bir Alsancak yarattıklarını söyleyen Ataser, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI 2016’YA KADAR TAMAMLANACAK”

Altyapı çalışmalarına da önem verdiklerini söyleyen Ataser, 2016 Haziran ayına kadar bölgedeki altyapı ve asfaltlama çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Ataser, ihaleye çıkarak birçok sokağın altyapı ve asfalt çalışmalarını tamamladıklarını, bazı köylerde ise çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Fırıncılar, Çeşmeli, Sokollu, Soğular, Şehit Münür Sokak gibi bazı sokaklarda altyapının tamamlandığını, Yeşiltepe, Ilgaz, Malatya-İncesu’da projelerin devam ettiğini söyleyen Ataser, Alsancak’ın sembolü haline gelen Özgürlük Heykeli’nin çiçeklendirilerek bakımının
yapıldığını ifade etti.

“MİLLİ PARK PROJESİ GURUR KAYNAĞIMIZ OLACAK”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, belediye başkanlığına seçildiğinde gerçekleştirmeyi istediği en önemli projelerden birinin Milli Park Projesi olduğunu belirtti. Projenin finansmanını TC Yardım Heyeti’nin sağladığını söyleyen Ataser, TC Yardım Heyeti Koordinatörü Ertan Tosun’a ve ekibine teşekkür etti.

Milli Park Projesi’nin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Ataser, “Bölgede 186 dönümlük ormanlık bir alan var. Bu alanı vatandaşın kullanımına açmak istiyoruz. Tamamen doğa ile uyumlu, çevreye zarar vermeyen bir proje hazırladık” dedi.

Ataser, köy girişinde bulunan bu alanın deniz ve dağ manzaralı olduğunu kaydetti. Ormanlık alanın haricinde, Escape Plajı’nın yanında bulunan alanın da belediyeye verildiğini anlatan Ataser, Milli Park Projesi’nin hem deniz, hem de ormanlık alanı kapsayacağını vurguladı.

Milli Park içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, fitnes grupları, spor alanları, engellilere yönelik alanlar yanında engellilerin plajı kullanmalarını sağlayacak rampalar oluşturulacağını söyleyen Ataser, betonarme hiçbir tesis bulunmayacağını, projenin doğaya saygılı olacağını belirtti.

Milli Park Alanı’nda hayvanat bahçesi, gölet ve amfi de bulunacağını söyleyen Ataser, bir de kafeterya yapılacağını, oradan elde edilecek gelirle parkın bakımının sağlanacağını ifade etti.

Projenin üç etapta tamamlanacağını, ilk iki etapta Milli Park alanının, üçüncü ve son etapta da plaj bölümünün bitirileceğini anlatan Ataser, önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını söyledi.

Milli Park Projesi’ni 2016 yılı Aralık ayında tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Ataser, “Bu proje tamamlandığında gurur kaynağımız olacak” dedi.

“KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ”

Belediye binasını yenileyerek, çok amaçlı hizmet binası ve kültür sanat merkezine dönüştürmeyi amaçladıklarını söyleyen Ataser, bu konuda da ihaleye çıkıldığını ve tadilatların devam ettiğini belirtti.

Binada, açık ve kapalı sinema, bandabuliya ve çok amaçlı kültür sanat merkezi yer alacağını söyleyen Ataser, çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Ataser, “Hedefim; iş yapan ve ayakları üzerine duran bir belediye yaratmaktır. Hedeflerimize ulaşırken, bunları borçlanmadan yapmak amacı taşıyoruz” diye konuştu.

“HALKIMIZ SABIRLI OLSUN… PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Ataser; iş yapan, hizmet veren bir belediye anlayışı ile yola çıktıklarını söyleyerek, “Halktan anlayış, sabır ve hoşgörü bekliyoruz. Güzel projeler hazırlıyoruz. Halkımıza en iyisini vermeyi istiyoruz. Projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.

Hedeflerinin; bölgede yaşayanların refahını yükseltmek olduğuna işaret eden Ataser, belediye meclis üyeleriyle bu doğrultuda uyum içinde çalıştıklarını kaydetti.

“HALK PLAJI YOK”


Mare Monte Plajı konusuna da değinen Ataser, konunun mahkeme aşamasında olduğunu anımsatarak, kararı mahkemenin vereceğini belirtti. Uzlaşıdan yana olduklarını söyleyen Ataser, uzlaşı sağlanmasının her iki tarafın yararına olacağını ifade etti.

Bölgede halk plajı bulunmadığına işaret eden Ataser, amacının bölgeye bir halk plajı kazandırmak olduğunu belirtti. Ataser, “Kimseyle sorunumuz yok. Yatırımcı firma ile de sorunumuz yok. Amacımız, bölgeye halk plajı kazandırmak” dedi.

“İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN”

Alsancak’ta en büyük sorunlardan birinin de işsizlik olduğunu söyleyen Ataser, bölgede, aralarında çok sayıda üniversite mezununun da bulunduğu birçok gencin işsiz olduğuna dikkat çekti.
Editör: TE Bilisim