UBP’nin 41. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımlayan 3. Cumhurbaşkanı eski UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu, UBP’nin kuruluşunun tarihin derinliklerinde olup temel hedef ve felsefesinin Kıbrıs Türkü’nün adada huzur ve güven içinde yaşaması, kendi kendini idare etmesi ve ana vatan Türkiye ile ilişkilerin en sıcak şekilde, kardeşlik anlayışı ile sürdürülmesi olduğunu kaydetti.

“HEDEF: ÖZGÜRLÜĞÜN DEVAMIDIR”

Eroğlu mesajında “Ulusal Birlik Partisi fikrin, bir düşüncenin, bir misyonun partisidir. Bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Ulusal Birlik Partisi’nin hedefi  Kıbrıs Türk halkının özgürlüğünün devamıdır. Demokratik ortamda çağdaş gelişmeleri sağlayarak Kıbrıs Türk halkının refah seviyesini yükseltmektir.Ulusal Birlik Partisi’nin hedefi Kıbrıs’ta iki halkın egemenliğine dayalı, siyasi eşitlik, iki kesimlilik gözetilerek sağlanacak bir antlaşmadır.

Halkımız, insanlarımız arasında doğduğu, geldiği yere göre bir ayrım yapılmamasıdır” dedi.

“GARANTİ SİSTEMİNİN DEVAMI UBP İÇİN VAZGEÇİLEMZ TEMEL SİYASİ TUTUM”

Eroğlu, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamını içeren garanti sisteminin sulandırılmadan devam etmesinin sağlanmasının UBP için vazgeçilemez, temel siyasi bir tutum olduğunun altını çizdi.

Eroğlu, UBP’nin  bunların yanı sıra KKTC’nin kalkındırılmasını, halkın refah seviyesi ile yaşam kalitesini kendisine başlıca amaç edinmiş bir parti olduğunu belirterek, “KKTC’deki bütün büyük projeler bizim sayemizde ve ana vatan Türkiye’nin desteği ile yaşam bulmuştur” ifadelerini kullandı.

“Turizmin geliştirilmesi, Üniversiteler kurulması, büyük yerleşim birimler arasına arası çift şerit gidiş, çift şerit dönüş yolların yapılması, hava ve deniz limanlarının yapılması, Anavatan Türkiye’den deniz altından su ve elektrik enerjisi getirilmesi hep bizim projelerimizdir” diye devam eden Eroğlu, bunlara yenilerinin eklenmesi, başlatılanların hedefler doğrultusunda sonuçlandırılması  ve gecikilmeden tamamlanması gerektiğine işaret etti.

“YENİ ATILIM SÜRECİ ŞART”

Mesajında iç konulara da değinen Eroğlu şunları kaydetti:

“Önemli olan projedir, plandır, halka hizmete hazır olmak, iktidara gelince doğru işler yaparak halkı memnun etmektir. Halk doğruyu bulur. Halk için doğru icraatlar yapan iktidarda daha uzun süre kalır, yapamayan gider. Dünya baş döndürücü bir hızla ilerliyor.

Ekonomik ve sosyal alanda inanılmaz yenilikler, değişiklikler , gelişmeler var.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yeni bir atılım sürecine girmesi şarttır.

Özellikle KKTC vatandaşlarının işsizlik sorununun aşılması lazımdır. Bütçe disiplini önemli ama ekonominin büyümesi, sektörlerin istikrarlı bir şekilde gelişmesi de çok önemlidir.

Üniversitelerimizdeki öğrenci sayısı 85 bini geçti ancak bu konunun da doğru zemine oturtulması ve kalitemizin daha yukarı çekilmesi şarttır”

Geleceğin aydınlık olduğunu gerekli güç ve potansiyelin mevcut olduğunu vurgulayan Eroğlu,  birlik ve bereberlik çağrısı  yaptı.

Eroğlu “Bu duygu ve düşüncelerle üyesi olmaktan, uzun yıllar genel başkanlığını yapmaktan gurur duyduğum Ulusal Birlik Partisi’ne nice nice yaşlar diliyor, tüm üyelerine ve sempatizanlarına en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim