Cumhurbaşkanı Akıncı, bunun için iyi niyet ve yapıcı bir yaklaşımla çalışmaya devam edeceğini ifade ederek, çözüm için tek taraflı iyi niyet ve yapıcı yaklaşımların yeterli olmadığını, bu yönde atılan adımlara Kıbrıs Rum tarafının da karşılık vermesinin şart olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç ve beraberindeki liseli gençleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, gençlere hitabında “Siz gençlerin gelecek belirsizliğinden kurtulması, huzur, barış ve güvenlik içinde bir gelecek kurması için tüm iyi niyetimizle çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin gerek eğitiminiz, gerek toplumsal sorumluluk ve çevre bilincinizin güçlenmesi, kültür, sanat, spor alanlarında başarılı olmanız için çözüm olsa da olmasa da tüm kesimlerin var gücüyle çalışmaya devam etmesi gerekir.

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu bayram, gençliğin önemini ve önemsenmesi gerektiğini anlatmaya yeterlidir” dedi.

DOĞAÇ, ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç da, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, ulu önder Atatürk’ün gençlere armağanı olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değindi.

Bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının farklı bir formatta yapıldığını ifade eden Doğaç, bu yıl gençler için daha fazla etkinliğe yer verdiklerini söyledi.

Doğaç, etkinlikler hakkında Cumhurbaşkanı Akıncı’ya bilgi verdi.

Konuşmaların ardından gençler Cumhurbaşkanı Akıncı’ya üzerinde ulu önder Atatürk’ün resmi bulunan flama ve tişört hediye etti.

Editör: TE Bilisim