Mehmetçik Belediyesi, Cittaslow (sakin şehir) Uluslararası Birliği'ne üyelik için niyet mektubunu, örgütün Kıbrıs'taki başkenti Yeniboğaziçi Belediyesi'ne sundu.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, üyelik başvuru dosyasını, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir'e takdim etti.

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli, TAK'a yaptığı açıklamada, üyeliğe giden yolda 6 ana başlıktan ilkini yerine getirmiş olduklarını söyledi.

"HEDEF EN KISA SÜREDE ÜYE OLMAK"

Üyelik için 70 kriter bulunduğunu ifade eden Sarıçizmeli, göreve seçilmesinden kısa süre sonra başlattıkları Cittaslow üyelik çalışmalarını büyük bir motivasyonla ve bölge halkının katılımıyla sürdürdüklerini ve mümkün olan en kısa sürede üye olmayı hedeflediklerini belirtti.

Sarıçizmeli, Cittaslow Uluslararası Birliği'ne hitaben yazdığı niyet mektubunda, Mehmetçik'in tarihi, coğrafi konumu, sosyal-kültürel yapısı ve doğasıyla Cittaslow adayı olmak istediğini belirtti.

Belediye bünyesinde kurulan komitelerin bu yöndeki çalışmaları kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Sarıçizmeli, bölgedeki sivil toplum örgütleriyle de toplantı yaptıklarını anlattı.Mehmetçik'in ciddi bir turizm

potansiyeli bulunduğuna işaret eden Cemil Sarıçizmeli, "Yerel değerlerimizin korunarak, gelecek nesillere aktarılması bizler için önemlidir" dedi.

Sarıçizmeli, "pilot kültür kenti" ilan edilme hedeflerinden de söz ederek,bölgedeki bağcılık ve Üzüm Festivali hakkında bilgi verdi.

Cittaslow yolunda önemli bir adım olan “slowfood” konusunda da çalışmaları bulunduğunu kaydeden Sarıçizmeli, bölge insanının niteliklerini de sıraladı.

Cittaslow doğayı ve yerel değerleri korumayı öngören ve insanlara daha sakin bir yaşam biçimi öneren bir yaşam felsefesi olarak 1999'da İtalya'da başladı. Salyangoz amblemli Cittaslow’un dünyanın çeşitli ülkelerinden 200 civarında üyesi bulunuyor.

Kıbrıs'taki tek cittaslow kent ise Yeniboğaziçi Belediyesi. Mehmetçik yanında Lefke Belediyesi'nin de cittaslow olmak için çalışmaları bulunuyor. 
Editör: TE Bilisim