Tüzüğünü güncelleyen ve organizasyon yapısını yeniden yapılandıran İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, “Performans ve Yetenek Yönetimi” başlıklı çalıştayın ardından, ikinci çalıştayın konusunu “İşe Alım Süreçleri” olarak belirledi.

“İnsan yönetimi ile ilgili tüm profesyonelleri, girişimcileri ve akademisyenleri ortak bir çatı altında toplamayı” amaçlayan İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, bu hafta içerisinde kaynaşma yemeğinde bir araya geldi


İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin yeniden yapılandırılması için Kuzey Kıbrıs Turkcell’in öncülüğünde ilk adımın atılmasının ardından, dernek yönetimi toplantılarını yoğunlaştırdı, hedef büyüttü.
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında gerçekleşen yeniden yapılanma çalışmaları ile birlikte, dernek üyeleri daha sık bir araya gelmeye başladı.
Tüzüğünü güncelleyen ve organizasyon yapısını yeniden yapılandıran İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, geçtiğimiz ay ilk çalıştayını da düzenledi.
İlk çalıştayında, insan kaynakları yönetimlerinin şirketler açısından önemli uygulamalarından biri olan Performans ve Yetenek Yönetimi irdelendi.
Toplantıda, Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği Başkanı Zühre Aydan Ayaz, Kuzey Kıbrıs Turkcell’deki Performans ve Yetenek Yönetimi sürecinin nasıl yönetildiğini anlattı.
Ülkemizin önde gelen firmalarının İnsan Kaynakları sorumlularının katıldığı çalıştayda, farklı şirketlerin “Performans ve Yetenek Yönetimi Uygulamaları” konuşuldu.

Sosyal medya erişimi

Öte yandan Facebook üzerinde İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği grubu oluşturan üyeler, iletişim ağını sosyal medya ile genişletti.
Dernek üyeleri, bu çalışmaların yanısıra sosyal amaçlı organizasyonlara da imza attı.
İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği üyeleri, bu hafta içerisinde kaynaşma yemeğinde bir araya geldiler.
Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen şirketleri ile Doğu Akdeniz Üniversitesi akademisyenleri ve İnsan Kaynakları sorumlularının bir araya geldiği yemekte üyeler hem birbirlerini daha yakından tanıma fırsatına kavuştu, hem de şirketlerindeki İnsan Kaynakları uygulamaları üzerine paylaşımlarda bulundu.


“İşe alım süreçleri” konuşulacak

İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, ikinci çalıştayın konusunu “İşe Alım Süreçleri” olarak belirledi.
Önümüzdeki ay yapılması planlanan toplantıda, dernek üyeleri kendi şirketlerindeki işe alım süreçleri yanısıra Türkiye ve dünyadaki en iyi uygulamaları (‘best practice’) inceleyecek.

“Kaliteli ve nitelikli insan gücü yetiştirmek”

“İnsan yönetimi ile ilgili tüm profesyonelleri, girişimcileri ve akademisyenleri ortak bir çatı altında toplamayı” amaçlayan İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği, yayınladığı bildiride, insan yönetiminin geliştirilmesini, KKTC’deki çalışma koşullarının iyileştirilmesini, istihdamı artırmak için kaliteli ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini destekleyen çalışmalar yapmayı amaçladıklarını yineledi.
Dernek üyeleri bu amaçla yıl içerisinde daha geniş kapsamlı organizasyonlar yapmayı hedefliyor.
İnsan kaynağı profesyonellerinin yanı sıra, her sektördeki yöneticiler, insan kaynakları alanında danışmanlık yapanlar, akademisyenler ve üniversite öğrencileri İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’ne üye olabiliyor.
Derneğe kayıtlı kurum sayısının şu anda 20 olduğu belirtildi, en son yapılan toplantıya katılan kurum ve isimler şöyle açıklandı:

Kuzey KıbrısTurkcell’den Zühre Aydan Ayaz, Burcu Topal ve Havva Başkan, Radius Danışmanlık’tan Ali Kayımzade ve Bahar Akpınar, MC Management Center’den Aslı Özgen Eren ve Bilinç Dolmacı, DAÜ’den Prof. Dr. Cem Tanova, Özlem Avcı ve Cemal Kılıç, Con Trading Ltd.’den İlker Eren, Başman Group’tan Pınar Başman Süren, İlkay M. Genç Ltd’den Selda Beyaz.




 
Editör: TE Bilisim