Mağusa Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Yeşil Nesil Projesi kapsamında 23 Mayıs 2014 tarihinde Dipkarpaz’ın tarihini öğrenmeye yönelik hazine avcıları oyunu gerçekleştirildi. Dipkarpaz İlkokulu’nda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler kıyasıya yarışırken, Dipkarpaz İlkokulu öğretmenleri ve Dipkarpaz sakini gençler etkinliğe ellerinden geldiğinde katkı sağladı.

Etkinlikte yapılan yarışmada, Dipkarpaz’daki altı noktayı ziyaret eden çocuklar, zamana karşı mücadele verirken, bölgenin tarihini ve sosyal dokusuna yönelik yeni bilgiler öğrendiler. Yarışırken öğrenmeyi mümkün kılan bu oyun sayesinde toplumsal mesaj da verildi. Çeşitli noktalarda gizli kelimeler bulan çocuklar, yarışmanın sonunda ‘İnsanın En Değerli Hazinesi Okuduğu Kitaplardır’ cümlesini oluşturdu.

Açıklamanın devamında etkinliklerle ilgili olarak daha detaylı bilgiye 0392 -365 -27- 60 numaralı telefondan veya https://www.facebook.com/yesilnesil adresinden ulaşmanın mümkün olduğunu belirtildi.
MAGEM ve Dipkarpaz İlkokulu, 28 Mayıs 2014 tarihinde yapılan çalışmalarında yer alacağı sergi ve kapanış etkinliğiyle Yeşil Nesil Projesi’nin sonlanacağını belirtildi. Kapanış etkinliğinin ise 8 Haziran tarihinde Karpaz Yeşil Festivali adı altında çeşitli sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Çayırova Piknik Alanı’nda yapılacak olan etkinlik olduğu duyuruldu.
 
Editör: TE Bilisim