Kıbrıs Türk Hayvanları Koruma Derneği, son günlerde Güzelyurt, Girne ve Lefkoşa bölgelerine çok sayıda köpeğin vurularak veya zehirlenerek öldürüldüğünü savunarak bu duruma tepki gösterdi.

Dernek, bu gibi olayların yaşanmaması için Hayvan Refahı Yasası’nın bir an önce yasallaşmasını istedi.

Dernek Başkanı Tomris Güven yazılı açıklamasında, köpekleri vurarak veya zehirleyerek öldürenleri polisin bir an önce yakalamasını ve en ağır cezalara çarptırılmalarını beklediklerini kaydetti.

“Son günlerde artan köpek öldürme olayları da göstermektedir ki çağdaş bir Hayvan Refahı Yasası’na acil gereksinim vardır. Köpekler evcil hayvanlardır. Doğada yaşayan vahşi hayvanlar değildir. Köpekler, insanların ilgisine, sevgisine ve bakımına muhtaçtırlar” diyen Güven, sokaklardaki köpeklerin sorumsuz ve vicdansız insanlar terk ettiği için sokaklarda çok kötü yaşam koşullarında yaşam savaşı verdiğini; onlara sokak köpeği adı takmanın ve böyle bir köpek ırkının varlığına inanmanın yanlış olduğunu belirtti.

“KISIRLAŞTIRIP BIRAKMAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK”

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven, evcil köpeklerin artık sokaklara terk edilmemesi, sokaklarda bulunanların da zulme uğramamaları ve sefil bir hayat yaşamamaları için, Hayvan Refahı Yasası'nın biran önce yasallaşmasını talep ederek “Hazırlanan yasada, köpeklerin kısırlaştırılıp aşılanıp tekrar sokağa bırakılması gibi bir değişikliğin yapılması köpeklere yapılabilecek en büyük kötülük olacaktır. Böyle bir düzenlemeye derneğimiz karşıdır ve karşı olmaya devam edecektir” dedi.

Meclis’ten oybirliğiyle geçen Hayvan Refahı Yasası, Cumhurbaşkanı’nca imzalanmamış ve bir daha görüşülmek üzere Meclis’e iade edilmişti.

Editör: TE Bilisim