Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği uzun zamandan beri kuraklıkla mücadele eden üreticilerin sorunlarını çözmek için üyelerine yönelik uzun vadeli yem desteği başlattı.

Hayvancılar Birliği başkanı Mustafa Naimoğulları yaptığı açıklamada hayvancıların sıkıntılarına değinerek, Hayvancılar Birliği’ne üye olan hayvancılara uzun vadeli yem desteği başlattıklarını açıkladı.

Naimoğlu şu açıklamaları yaptı;
‘’Kuraklık yaşanması dolayısı ile hayvancılarımız sıkıntı yaşadı. Biz birlik olarak yaşanan bu sıkıntılara çare olmak ve hayvancılarımızı bulundukları zor durumdan biraz olsun kurtarmak adına böyle bir girişim başlattık. İzmir’den ülkemize bu sabah saatlerinde 2500 ton Mısır Silajı şuan Mağusa Serbest Limanı’na gelmiş bulunmaktadır. 2500 ton ise şuan Türkiye’de yüklenerek, yola çıkmaya hazırlanıyor.
Bugün adamıza gelen 2500 ton Mısır Silajı, 1.sınıf ürün olarak geldi. Birliğimize yazılan tüm üyelerimize talep ettikleri yemi sağlayacağımız gibi ödeme konusunda da bütçelerine göre ister peşin ister 12 ayda taksitle ödeme kolaylığı sağlayacağız. Bugün Limana gelen gemiden Tırlara yüklenen mısır silajları hayvancılarımızın evine teslim edilecektir.
Hedefimiz 24 bin ton silajı adaya getirmek ve üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaktır.




 
Editör: TE Bilisim