Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Birlik olarak uzun zamandır, Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) da ürün getirmesini talep ettiklerini belirterek “TÜK’ün ürün getirmesinden hayvancı memnundur ve tam olarak destek vermektedir” dedi.

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, TÜK’ün ihaleye çıkmadan ürün satın aldığı haberleriyle ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, “Bu konudaki Bakanlar Kurulu kararında T.Ü.K’ün  ihalesiz de ürün getirebileceği kararı mevcuttur” dedi.

TÜK’ün ihalelerine devamlı olarak 3 tüccar katıldığını, ihaleye katılan tüccarın da hayvancı ve çiftçiye istediği fiyatı uyguladığını savunan Naimoğulları, “Dünya piyasalarında ve borsada ürün fiyatları düştüğü halde üretici mağdur olmaya devam etmekteydi” dedi.

Birlik olarak uzun zamandır, TÜK’ün de ürün getirmesini talep ettiklerini kaydeden Naimoğulları, “TÜK’ün ürün getirmesinden hayvancı memnundur ve tam olarak destek vermektedir” dedi.

TÜK’ün kontrolsüz olmadığını, yönetim kurulları ve Sayıştay Başkanlığı tarafından denetlendiğini kaydeden Naimoğulları, “Bunun yanında sistem kendi içinde kendini kontrol etmekte ve en büyük kontrol piyasa koşullarında üreticiler tarafından yapılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

TÜK’ün pasifize edilmesi girişimlerine karşı duracaklarını kaydeden Naimoğulları, TÜK’ün “denge unsuru” olduğunu ve “tampon görevi” görerek hayvancı ve çiftçiyi koruduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim