Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Konya’da Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi (TÜYAP)’ın organize ettiği 11. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Hayvan Üreticileri Ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları’nın yaptığı açıklamaya göre, 52 kişilik bir ekiple fuarı ziyaret eden Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ne Ziraat Bankası Gönyeli Şube Müdürü Rüstem Gültekin Bal da eşlik etti.

Heyet, 3 günlük fuar gezisinde Sütaş ve TİGEM’e bağlı Aksaray Koçaş tesislerini ziyaret etti. Özel şahıslara ait çiftliklere de ziyarette bulunan heyet, özellikle modern altyapı ve modern tesislerde incelemelerde bulunarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’deki hayvancılıkta uygulanması için örnekleri inceledi.

Hayvancılar Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Fuar’da birçok firma ile görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ziraat Bankası’nın sıfır faizli kredileri ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın yüzde 50 hibe uygulaması çerçevesinde verdiği destekle kurulan modern altyapı ve tesisleri de incelediklerini kaydeden Naimoğulları, KKTC’de bu gibi tesislerin kurulabilmesi için örnek tesisleri yerinde gözlemleyerek bilgi aldıklarını kaydetti.

Heyet, geçtiğimiz cumartesi akşamı adaya döndü. 
Editör: TE Bilisim