Girne Belediye binası yanında gerçekleşen etkinlikte çocuklar ve üniversiteli gençler, belediye ahşap atölyesinde hazırlanan kuş yuvalarını boyadı. Etkinliğin sonunda, boyanan kuş yuvaları belediye bahçesindeki ağaçlara asıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Kuşları ve Doğayı Koruma Derneği’nin de (KUŞKOR) destek verdiği “Doğayı Seviyorum, Canlıları Koruyorum” sloganıyla düzenlenen etkinlikle çocuklara canlıların temel ihtiyaçlarından olan barınma konusu ile ilgili farkındalık kazandırmak amaçlandı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, doğa sevgisinin çocuk yaşta aşılanmasının önemine işaret ederek, “Şimdi burada yapılanlar küçük bir adım olarak görülebilir. Ancak çocuklarımızın gelecekte çevresine karşı duyarlı bireyler olabilmeleri, ağaçlar ve doğadaki tüm canlılara sahip çıkmaları önemlidir” dedi.

Güngördü, belediye olarak çocukların erken yaşlarda çevreye ve doğa sevgisine farkındalığını artıran çalışmalar düzenlediklerini ifade ederek, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim