Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Başkanı Arslan Bıçaklı, yazılı bir basın açıklaması yaparak hayat pahalılığı ödeneğinin dondurulmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bıçaklı, son dönemlerde özellikle dövizin patlama yapması sebebiyle otomatik olarak bütün tüketim maddelerinin de aşırı derecede zamlandığını dile getirerek, bu sebepten ötürü ise çalışanların ve emeklilerin alım gücünün neredeyse yüzde 40 oranında azaldığına dikkat çekti.

TÜRK-SEN Başkanı Bıçaklı, “Böyle bir dönemde hükümet edenler halkının alım gücünü korumak için hayat pahalılığı ödeneğini  her ay ödeyip halkın refahını sağlayacağına, devletin bütçe açıklarını kapatmak için hükümet elini yine dar gelirlinin cebine atmıştır” dedi.

“Ya hayatın pahalı olmasını engelleyeceksiniz ya da hayat pahalılığı olduğu sürece hayat pahalılığı ödeneğini ödeyeceksiniz” diyen Arslan Bıçaklı, şöyle devam etti:

“Bu konu tartışma konusu değildir sistem bunu emretmektedir. Aksi takdirde halkınızı açlığa mahkûm edersiniz. Bu nedenle anayasaya aykırı olarak almış olduğunuz bu kararlardan bir an önce geri dönünüz yoksa TÜRK-SEN olarak bu konudaki yasal haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim