Başbakanlık önünde yapılan eylemde yükselen tansiyon bazı öğrencilerde tedirginlik yarattı.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin hayatını kaybetmesi ülkede hem üzüntüye hem de gerginliğe neden oldu. Kazanın üzerine Hükümet saatlerle ilgili değişikliğe gidince, bu değişiklik sendikalar tarafından tepkiyle karşılandı. Dün Başbakanlık önünde eylem yapan Sendikalar ve öğrenciler tepkilerini yine ortaya koydu. Yaşanan gerginliklerin olması da bazı öğrencilerin üzülmesine neden oldu. Diyalog gazetesine konuşan öğrenciler hayallerindeki eylemin bu olmadığını dile getirirken, barışçıl çözümlerin bulunmasını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLER NE DEDİ?



KORAY ÇAKIR
Biz talihsiz kazada hayatını kaybeden ve hastanede olan arkadaşlarımız için, onların haklarını aramak için buradayız. Sendikalar, öğrenciler yani bizler eylem yapmaya geldik, destek olmak için geldik. Bazılarının çıkardığı olayı ben de desteklemiyorum. Gereksiz olduğunu düşünüyorum, polise karşı saldırganlık gibi davranışlar hoş şeyler değil. Biz sakin bir şekilde hakkımızı aramaya geldik. Keşke böyle olmasaydı. Benim katıldığım ilk eylemdir. Benim hayalimde burada bir konuşma olacak, yüksek sesle konuşma olacak, pankartlar açılacak, gerekirse biz burada saatlerce bekleyecektik, ama bir kaç farklı olay yaşandı.



TOLGAHAN DAYANIKLI
Ben, Devletimizin gerektiği zamanda yapması gereken şeyleri yapmadığı için ve bu yüzden canı yanan insanlar için buradayım. Gerek arkadaşlarım, gerek aileleri için. Daha çok hakkımızı aramaya geldik, siyaset karıştırmadan, polise sataşmadan sakınarak geldik ama bazı insanlar amacımızı saptırdı. İstenmeyen olaylar yaşandı, insanların canı yandı. Aileleri zaten üzgün, biz de daha fazla üzdüğümüzü düşünüyorum böyle yaparak. Benim hayalimde oturmak, pankartlar açıp sloganlar atmak vardı ve günün sonunda yetkili birinin bize açıklama yapmasını beklerdim. Ama olmadı, daha çok olaylı bitirmeyi tercih ettik, iki tarafın da suçu vardı. Daha barışcıl şiddetsiz olurdu diye düşünüyorum.



MUSTAFA EMİRTAŞ
Benim hayalimdeki eylem, en önemlisi burada şiddet türü olayların yaşanmayacağı bir eylemdi. Burada pankartlar açıp, burada uzun süre beklemek ve sonucunda da sonuç elde etmekti ama öyle olmadı. Şiddet olaylarının yaşanmaması lazımdı ama yaşandı, bunların tekrarlanmaması için herkesin ders çıkartması lazım. Bu yollarda her gün okullara gidiyoruz ve okuma uğruna da yollarda ölmek istemiyoruz, bir an önce çözülmesini istiyoruz.



MUSTAFA ONURTAŞ
Biz yolların düzeltilmesini isterken herşey kavgaya dönüştü, olaylara dönüştü. Bu kötü birşey. Kendi insanlarımıza yapıyoruz. Katil devlet diyerek herkes devleti suçluyor. Bunların olmaması gerekiyordu. Yollar da yapılsın artık. Yaşadığımız bu ortam da olmamalıydı, çünkü kardeşlerimiz var, öğretmenlerimiz var, arkadaşlarımız var.
Editör: TE Bilisim