Bir Kanal SİM yapımı olan “Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı” belgeselinin gösterimi 28 Ekim Cuma saat 19.30’da Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde (TCCA) yer alacak.

Kanal SİM’den yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin yanı sıra Kıbrıslı Rumların ve İngilizlerin de ilgi göstermesi bekleniyor.

Kıbrıs sorunuyla ilgili konuşmaların yapılacağı belgesel gösteriminin ardından bir de resepsiyon verilecek.

“Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı” belgeselinin Londra’daki gösterimi, AB tarafından desteklenen “Sivil Alan” projesinin katkılarıyla yapılacak.

2015 yılında yapılan belgeselde, 1974’ten bu yana Birleşmiş Milletler Barış Gücü kontrolünde kapalı duran ve hayaleti andıran Lefkoşa Uluslararası Havaalanı’nın hikayesi anlatılıyor. Dönemin havaalanı çalışanlarıyla yapılan röportajlara yer verilen belgeselde çok değerli arşiv görüntüleri de var. Havaalanının bugünkü halini yansıtan görüntüler ve alanda yapılan mülakatların yanı sıra, 20 Temmuz 1974’te sabaha karşı yapılan son uçuşun hikayesi de birinci ağızdan anlatılıyor.

“Bölünmüş Başkentin Hayalet Havaalanı”, Kıbrıs Türk ve Rum ticaret odalarının işbirliğinde 2015 Eylül ayında da Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu’nda gösterilmişti.
Editör: TE Bilisim