Tasos İsaak’ın akibetini hatırlatırız

... Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik kriz nedeniyle on günlük aranın ardından güneyde ki bankalar dün açılarak sınırlı da olsa hizmet vermeye başladı. Yarınlara güvensizlik ortamında, bankalar önünde kuyruklar oluştu ve izdiham yaşandı. Dünya basınının izlediği bu olaylar esnasında bazı fanatiklerin, Türk düşmanlığının nüksetmesiyle Türk bayrağına karşı çirkin bir saldırı yapıldı bayrağımız yakıldı, parçalandı ve yere atılarak çiğnendi.
Bu olayı lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz. Bir Fransız turistin, Rum kesminde yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı tepkisini ortaya koyarak, çantasında ki Türk bayrağını çıkartarak ‘’Türklere sempatim var’’ demesi Rumları çileden çıkarmış, Fransız turiste saldırıp darp etmişlerdir. Rum kadınlarının yanan bayrağımızı kindarca çiğnemeleri, Türk düşmanı Rumların kin ve mentalitesinin açık bir göstergesiydi.
Bunlarla mı ortak devletli çözüm bulacak bir arada yaşayacağız?
Rum polisi Türk bayrağı açan Fransız’ın‘’bunu yasaklayan bir yasa var mı’’ sorusunu yanıtsız bırakmış, bu çirkin olaya kayıtsız kalmıştır.

Türk düşmanı Rumlara tarihi bir daha hatırlatmakta ve uyarmakta büyük yarar görüyoruz,

2. dünya savaşında açlıkla karşı karşıya kalan Yunanistan’a, Türkiye’nin gemiler dolusu yardım yaptığını unutmayınız.
Yunanlılarca işgal edilen izmir’in 9 eylül 1922 de kurtuluşunda yerde bulunan yunan bayrağı üzerinden geçmesi önerilen Mustafa kemal Atatürk aynı eve yunan kralının Türk bayrağını çiğneyerek girmesine rağmen ‘’ yunan kralı hata etmiş çünkü bayrak bir milletin onurudur ben bu hatayı tekrarlayamam’’ diyerek bunu reddetmiş ve yunan bayrağını yerden kaldırtmıştır. Türk’ün yüce gönüllülüğü ve Rum-Yunandan farkı işte buradan açıkça görülmektedir.
Türk ulusu için bayrak namustur, onurdur, şereftir bu duygulardan yoksun olan, bayrağımıza hazımsızlık ve saygısızlık edenlere derinya da yaşanan olayları ‘’tasos isaak’ ın akibetini hatırlamakta büyük yarar görüyoruz.
sakın ola bir daha asla Türk bayrağına saygısızlık etmeyiniz aksi halde bunun bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceğinizden hiç şüpheniz olmasın.
unutmayınız ki gidişatınız tarihi geçmişte olduğu gibi sizleri yakın bir gelecekte Türk’ün suyuna, ekmeğine ve insafına yeniden muhtaç edebilir. Türkün dosluğuna güvenin ancak, düşmanlığından sakınınız.
Rumların bu hazımsızlığı Kıbrısta çözümsüzlüğün esas nedenidir. haddinizi bilerek siz yolunuza biz kendi yolumuza diyoruz.

Bertan Zaroğlu
KKTC Hataylılar Derneği
Genel Başkanı, 
Editör: TE Bilisim