Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği olağanüstü genel Kurul’a gitti. Bertan Zaroğlu’nun Genel Başkan seçildiği Genel Kurulda, derneğin diğer organları da belirlendi. 

Olağan üstü Genel Kurul Pazar günü saat 11,00’de yoğun katılımla dernek genel merkez binasında gerçekleşti. Osman Çelik Hoca tarafından kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan Genel Kurul, divanın oluşturulması ile devam etti, değişiklik önerilerinin oylanmasıyla son buldu. Genel Kurulda yapılan tüzük değişikliği ile derneğin adı 12 yıl aradan sonra ‘’Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği’’ olarak değiştirildi. Genel Kurul’a CTP-BG Milletvekili Tufan Erhurman, DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy, UBP Milletvekilleri Faiz Sucuoğlu, Ersin Tatar, Zorlu Töre’nin yanı sıra bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Yeniden Genel Başkan Seçilen Bertan Zaroğlu “Büyük bir heyecan ile derneğimizin yücelmesi yolunda özveri gösteren ve önemli bir katılım gerçekleştiren sizlere teşekkür ediyorum” diye başladığı konuşmasında duyduğu mutluluğu ifade etti. Zaroğlu: “Yaşam biçimimizi ileriye dönük bütün umutlarımızı çocuklarımızın istikbalini bu topraklarda kurduk, ülkemizin ekonomik kalkınma savaşında üzerimize düşeni layığı ile yaptık, Türk olmanın onurunu yaşayan insanlar olarak kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı olmaktan da gurur duyuyoruz. Bugün benim için çok anlamlı bir gün, 12 yıl aradan sonra bir hatadan dönerek Hatay (lılar) kelimesini bırakıp Kıbrıs Türk Hatay Kültür Dayanışma Derneği olarak devletimize hizmete devam edeceğiz.Bu topraklarda yaşayıp ötekileştirilmeyi kabul etmediğimiz gibi kendi kendimizi de Hataylılar ismi ile ötekileştirmeyeceğiz. KKTC vatandaşlığı ortak paydasında herkes Kıbrıslı Türk’tür” dedi.



YÖNETİM KURULU

 

1-      Bertan ZAROĞLU –Genel Başkan

2-      Şekip HATAY-As Başkan

3-      Emre DALGIÇ-Genel sekreter

4-      Ömer YAYLA –Mali işler sorumlusu

5-      Selim KANLI -Kültürel işler sorumlusu

6-      Mustafa KAPLI-Sosyal işler sorumlusu

7-      Abdullah AKAR- Örgütlenme sorumlusu

8-      Ömer EĞER -lokal taşınır taşınmaz mal varlığı sorumlusu

9-      Semir DAĞLI -faal üye

 

 Danışma kurulu başkanı- Osman AKHAN

    

 Basın halkla ilişkiler sorumlusu- Hakan YILDIRIM

   

 Gençlik örgütü başkanı- Ahmet MANGA-Ahmet ÇAMIR (Eş başkan)

 

 Kadın kolları başkanı- Beste İRİ

   

 Öğrenci birliği başkanı- Ali BİRSEN








 

 

,

Editör: TE Bilisim