Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İskele ve Karpaz’a bağlı köylerin muhtarıyla bir araya geldi.
Geçtiğimiz akşam İskele’de gerçekleşen toplantıya Denktaş’a Cumhuriyet Meclis Başkan Yardımcısı, İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’da eşlik etti.
Toplantıda köylerin ve köy halkının sorunları başta olmak üzere gündemdeki birçok konu masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıca Serdar Denktaş’tan Kıbrıs müzakere gidişatı hakkında görüşlerini paylaşması da istendi.
Muhtarların görüş ve önerilerini de dinleyen Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Meclis Başkan Yardımcısı Alanlı ve Turizm Bakanı Ataoğlu, çözüm bekleyen köy sorunlarını da ivedilikle ele alacaklarını kaydetti, bu yönde çeşitli notlar tutuldu.

Alanlı: “Sizler bölgelerinizde Devletin temsilcileri, Mülki Amirlerisiniz”
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’da ev sahibi konumunda olduğu toplantıda, muhtarların ülke yönetiminde ki etkisi ve yetkisinin azımsanmayacak kadar önemli olduğuna dikkati çekti; “sizler kendi bölgelerinizde devletimizin temsilcileri, mülki amirlerisiniz” dedi. Özverili çalışmaları nedeniyle tüm muhtarlara teşekkür etti.
Alanlı konuşmasında, bölge milletvekili sıfatını ile yaşanan sorun ve sıkıntıların bire bir şahidi olduğunu da sözlerine eklerken, iyileştirmeler konusunda kendisinin de elini taşın altına koyacağının bilinmesini istedi.
İskele ve Karpaz Bölge sorunları…
“Hastanemiz var, Doktorumuz yok…”
Başta İskele İlçesi Muhtarlar Birliği Başkanı Sermet Nereli ardından tüm bölge muhtarları sorunlarını teker teker söz alarak dile getirdi. Ardından yazılı bir metin halinde talepler Bakan Denktaş’a takdim edildi.
Muhtarlar özellikle İskele’de var olan hastanenin doktorsuz olduğunu, hastalarını acil bir durumda Mağusa’ya yetiştirme telaşını yaşadıklarını söyledi. “Hastanemiz var ancak doktorumuz yok” diyen İskele’ye bağlı köy muhtarları, rotken cihazının dahi bulunmamasının acizliği ile karşı karşıya bırakıldıklarını belirtti.
Merkezden uzak kalmaları nedeniyle devlet kurumlarında var olan işlemlerini yapmakta güçlükte yaşayan bölge halkı, devlet kurumlarının merkezden uzak yerleşim alanlarında daha kapsamlı ve verimli çalışılması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ederken, yol tadilatı ve kırsal kesim arazileri bekleyenlerin bugün halen sürünceme de, belirsizlikle karşı karşıya olduklarını söyledi.
İskele ve Karpaz’a bağlı köy muhtarları ayrıca, ekonomik sıkıntılarının başında işsizliğin geldiğini, bu nedenle bölge gençlerinin göç etmek durumunda kaldığını, bunun yanında, birey sayısına göre ‘milli gelir’den en az yararlanan bölgeler olduklarını belirterek; “İskele ve Karpaz bölgeleri bugün artık mutsuz insanların yaşam sürdüğü bir bölge haline getirildi” diye konuştu.
Bölge muhtarları konuşmalarının devamında, muhtarlık görevi ile ilgili iyileştirmeleri de hükümetten talep ettiklerinin bilinmesini istedi.
Editör: TE Bilisim