Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve çevresinde yaşanan park sıkıntısını çözmek için bugün Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Başhekim Bülent Dizdarlı ve hastane yetkilileri ile incelemelerde bulundu.

Hastanede artan yoğunluk nedeni ile araç park yerlerinin yetersiz kaldığını söyleyen Sucuoğlu, yeni park yerleri açmak ve hastane etrafındaki düzensiz yapılaşmanın önüne geçmek için böylesi bir adım atma ihtiyacı duyduklarını ifade etti.

Özellikle hastaların park sıkıntısı yaşadığını belirten Sucuoğlu, hastane çevresinde kullanılmayan ve ölü alan olarak tabir edilen bölgeleri değerlendiripeceklerini, yapılacak olan bu düzenleme ile hasta memnuniyetinin sağlanacağını söyledi.

Karayolları Dairesi’nin yapacağı teknik çalışmanın ardından ihaleye çıkacaklarını da vurgulayan Sucuoğlu, en kısa sürede hastanenin park kapasitesini yükselteceklerini belirtti.

Park yeri düzenlemesinin hastane avlusunda yer alan Onkoloji Merkezi, Kan Bankası, Talasemia Derneği, Barış, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, hastene önündeki büyük park yeri, Poliklinik Binası ve Ayaktan Tanı Merkezi bölgelerinde yapılacağını kaydeden Sucuoğlu, artık vatandaşların hastaneye geldiğinde araç park sıkıntısı yaşamayacağını da ifade etti.
Editör: TE Bilisim