Alanlı 29 Haziran’da gerçekleşecek Yerel seçimleri değerlendirdi.

BÖLGEMİZDE ÇOK CİDDİ SORUNLAR VAR
Alanlı katıldığı televizyon programında yeni dönemde yapacaklarını anlattı.
Alanlı şunları söyledi;
‘Köy köy, kapı kapı dolaştım. Her eve girdim, her eli sıktım. Bu süreçte gördüğüm tek şey, her evin içerisinde yangın var. Bölgemiz ciddi sorunlar yumağıdır. Ben sorunları izleyerek seyirci kalamam. Ben bölgemdeki bunca sorunu görmüşken, partim tarafından değişim inancı ile aday gösterildim. İskele’ye yeni bir vizyon getirilmelidir.
Yapılan araştırmalar neticesinde bir kişinin en verimli çağının 40-60 yaş arasında olduğu ortaya konmuştur. Halil bey de 60 yaşını aşmış, yapabileceği tüm çalışmayı bu yaşına kadar tamamlamıştır. Kendisini takdir ediyorum ama artık gençlerin önü açılmalıdır. Biz bölgeye yeni vizyon katmak için çok iyi bir ekip kurduk. Alanında uzman ekibimizle bu yola baş koyduk.’

HASTALIĞIN TEŞHİSİ KONURSA ÇÖZÜM YOLU BULUNUR
İskele’de öncelikle hastalığın teşhisi konmalıdır ki çözüm yolları bulunsun. Dünyanın her yerinde şehir planları vardır. Şehir planları bir ketin nereye doğru büyüyeceğini gösteren planlardır. Yani bir şehrin dikey mi yatay mı büyüyeceğini belirtir. İskele’nin nereye doğru büyüdüğü belli değildir. Arazisi olan herkes bir şeyler yapmaktadır. Bu Afgan ordusu görünümündedir. İskeleliyi iskele’den soğutup, yatırımcıların önü kapatılıyor. Yatırımcılarımız nereye yatırım yapacağını bilmemektedir. İskele bölgesi ülkemizin 2. büyük bölgesidir. Bölgemiz nüfusu yüz ölçümüne göre çok azdır. Bölgemizdeki en ciddi sorunların başında göç ve işsizlik gelmektedir.

İSKELE’Yİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİP, ESNAFIMIZI KALKINDIRACAĞIZ
Bölgemiz insanımızın kendi bölgesinde iş sahibi olması ve orada kalması için cazibe merkezi haline getirilmelidir. Böylelikle esnafımız kalkınacak ve İskeleli kazanacaktır. İskele, Terminali olmayan tek ilçedir. Bu çağda böyle bir anlayışla belediyecilik yapmak utanç vericidir.

BELEDİYE’NİN KAPILARI HERKESE AÇIK OLACAKTIR
Belediyeye adalet gelecek ve düzen gelecektir. Adam kayırmacılık ortadan kalkacak herkes eşit ve adil çalışacaktır. Bugün oy uğruna mevsimlik işçi alımı yapıldı. 3 ay çalışacak olan bu insanların yarın ne iş yapıp yapmayacağı belli değildir. Biz kalıcı çözümlerle geliyoruz. İşsizlik sorununa kalıcı çözümler üreteceğiz.
Halil Orun yirmi yıldır görevdedir. 18 yıldır bir şey yapmayan ve son iki yıl icraat yapan Halil beye teşekkür ederiz. Bugün İskele için yaptıklarını on yıl önce yapmalı ve İskele’yi cazibe merkezi haline getirmeliydi.

HİÇBİR KÖYÜMÜZE PROJE YAPILMADI
Değişim adına benle yola çıkan tüm partilerden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halkımız takdir etmese seçilmezdim. Bugün Halil Orun sürekli olarak İskele’den bahsetmektedir. Halbuki İskele’ye bağlı 17 köyümüz var ve sadece İskele’ye yatırım yapıldı. Halil Beye soruyorum diğer köylerimize ne yaptı? 10 yıl önce tamamlanması gereken projeleri şimdi hayata geçirdi. Biz, bölgemizdeki göçü engelleyecek projelerimizle geliyoruz. Böylelikle bölgemize yeni nüfusun gelmesini sağlayarak, ekonomimizin kalkınmasına yardımcı olacağız. İşsiz, evsiz insan kalmayacak ve bölgemizdeki araziler değer edecek. İskele’yi sahile taşıyıp, toplu konut yapacağız. Belediye olarak sahil kenti olmanın avantajlarını kullanarak bunu başaracağız.

MARİNA YAPIMI İÇİN İŞ ADAMLARIMIZDAN DESTEK ALACAĞIZ
Beldemiz 22 km sahil şeridine sahip KKTC’nin en uzun sahil şerididir. 3000 yat başıboş dolaşmaktadır. Bölgemizde konakladıkları zaman ekonomik anlamda güçleneceğiz. Hükümetin gücü ile belediye gücünü birleştirerek, yap işlet devret modeli ile iş adamlarımıza marina yaptıracağız. Yatçıların gelmesini ve o yatçıların burada kalması ile doğacak ihtiyaçlarını karşılanmasındaki en büyük pay esnafımıza düşecektir.

BELDEMİZE BİR ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ
Çukurova Üniversitesi’ne bundan önceki dönemlerde arazi tahsis edilmişti fakat belediyemiz bunu elinde tutamadı ve böylesine bir imkânı elden kaçırdılar. Eğitim Bakanımız ile görüştük ve bu konuya hassasiyetle eğildi. Belediyeyi aldığımız zaman Çukurova Üniversitesi kampüsünü bölgemize getireceğiz.

 
Editör: TE Bilisim