Bu hedeflerlerle görevi devraldığını kaydeden Bakan Gülle, sağlıkta büyük sıkıntıların, çözülemeyen ve ötelenen sorunların bulunduğuna işaret ederek, ötelemeyle sorunların daha karmaşık bir hale geldiğini söyledi.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, beraberindeki bir heyetle Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’yi ziyaret ederek görevinde başarılar diledi ve Hasta Hakları Yasası talebini yineledi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle yaptığı konuşmada sorun çözme kapasitesinin çağdaşlığın göstergesi olduğunu kaydederek, ülkeye bakıldığında sorunların biriktiğinin görüldüğünü söyledi.

Sağlıktaki sorunlara hasta odaklı bir sistemle yaklaşmak gerektiğini söyleyen Gülle hasta ve sağlık çalışanlarının mutlu olacakları bir sistem gerektiğini, bunun için de bir çok yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Hasta haklarının insan haklarının bir parçası olduğunu vurgulayan Gülle, hasta haklarının olmadığı yerde iyi bir sağlık sisteminin oluşturulmasından söz edilemeyeceğini, yıllardır konuşulan hasta hakları konusunda yol almak istediklerini kaydetti.

Gülle, hasta haklarını hükümet programına da koyduklarını, öncelikli ele alacakları konulardan biri olduğunu söyledi.

İMGE

Dernek Başkanı Emete İmge de, sağlıkta yıllardır ötelenen sorunların artık ötelenemez hale geldiğini söyleyerek, sürecin hastaların ve sağlık çalışanlarının aleyhine işlediğini ve güven sorunu yaşandığını söyledi.

Bakan Gülle’ye görevinde başarı dileyen imge, ziyaret nedenlerinin Hasta Hakları Yasası talebini yinelemek olduğunu belirtti.

İmge, yasa çalışmasında sürece katkı koymaya ve paydaşlarla da işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Yasa konusunda hızlı harekete edilmesi gerektiğini söyleyen İmge, Meclis’teki yasa taslağının uluslararası hukuka ve AB uyum yasalarına uyumlu hale getirilerek güncellenmesi gerektiğini söyledi.

İmge, Bakan Gülle’den konunun hükümetin gündeminde canlı tutulması talebinde de bulundu. 
Editör: TE Bilisim