08:00-12:40 saatleri arasında yapılacak uyarı grevi, Eğitim Bakanlığı önüne de taşınacak.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, yazılı açıklamasında, “Çocukların okula başlamadığı bu günlerde yapılan bu uyarı eylemleri Eğitim Bakanlığı için sorunların çözümü konusunda fırsat yaratmakta olup, sorunlar çözülünceye kadar eylemlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bütün bir yaz tatili boyunca “yan gelip yattığını”,  sendikanın ortaya koyduğu eğitim sorunlarını çözme yerine “elinin tersi ile iten duyarsızlığının” devam ettiğini ileri süren Elcil, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BAŞBAKANLA 12.00’DEKİ RANDEVU SON ANDA İPTAL EDİLDİ”

“8 Haziran 2016 tarihinde Eğitim ve Kültür Bakanı  Özdemir Berova ile yaptığımız görüşmeden hiçbir sonuç almadığımız gibi yaz dönemi boyunca iletişim kurmak da mümkün olmamıştır. Konu ile ilgili UBP-DP hükümetinin Başbakanı Sn. Hüseyin Özgürgün’den bir aydan beri talep ettiğimiz randevu da bugün saat 12:00’de olacakken son anda hiçbir sebep gösterilmeden iptal edilmiştir”.

“HÜKÜMET ÇÖZÜMLE İLGİLİ OLUMLU GELİŞMELERİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYOR”

UBP-DP hükümetinin eğitimi kaosa sürükleyerek Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili olumlu gelişmeleri baltalamaya ve dikkatleri başka noktaya çekmeğe çalıştığını savunan Elcil, “Bilinmelidir ki, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası sorumluluktan kaçan UBP-DP hükümetine eğitimle ilgili sorumluluklarını hatırlatmakta kararlıdır. Bu çerçevede eylemlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim