UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu MTG-NEA Salamina futbol maçı üzerine söz aldı.

Hasipoğlu, “Bu organizasyon 6 ay öncesinden başladı.Bu tamam bir organizasyon olmadı. En baştan Cumhurbaşkanlığı bu işe müdahil olmayacaktı. İki takım maçını yapacaktı. Siz orada futbol takımınızı güç durumda bıraktınız. BRT’yi güç durumda bıraktınız. Cumhurbaşkanlığının flama krizini de çelişkili görüyorum. Samimi bulmuyorum” dedi.

Oğuzhan Hasipoğlu, “Bu maçtan çok sonuçlar çıkarabiliriz. Cumhurbaşkanının ara bölge olarak direttiği nokta için Birleşmiş Milletlerin ‘güvenliği sağlayamayacağız’açıklaması var.. Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olmadan Kıbrıs Türkü’nün güvenliği sağlanamaz. BM bu adada tatil yapıyor” şeklinde konuştu.

Hasipoğlu, hükümetin bu konudaki tavrını eleştirdi,sessiz kalındığını belirtti.

Bir bilim insanının KKTC’deki konferansa katılacak diye Larnaka’dan geri gönderildiğini söyleyen Hasipoğlu, “Rum tarafında samimiyet aramıyorum. Siyasal eşitlik konusunda da samimiyet aramıyorum” dedi.

Oğuzhan Hasipoğlu, “Kıbrıslı Rumların zihniyetinde değişiklik yok. 50 yıl önceye döndük. Bu kadar zaman boşuna görüştük. Ne zaman son noktaya geldik desek Rum tarafı en uç noktayı alıyor. Bu sürecin çöktüğünü BM’den ilan etmesi talep etmeliyiz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim