Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) kurultayın yapılmayacağı, öteleneceği ve erken baskın seçim iddiları sürerken konu hakkında önceki gün Yüksek Mahkeme ve YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik'in konu hakkında doğrudan ve dolaylı uyarılarını sorduğumuz UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, "bu konuda herhangi bir sıkıntı içinde olmadıklarını" söyledi. 

Yüksek Mahkeme ve YSK Başkanı Şefik’in “baskın seçim ve kurultay” uyarılarını sorduğumuz UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, partilerinin zaten erken genel seçimden önce kurultayı yapacaklarını söyledi ve “kurultay süreci zaten başladı hatta yarıladık” dedi.

Kıbrıs Postası’na konuşan Hasipoğlu, “Siyasi partiler yasası gereği ve buna uyumlu şekilde demokrasi yolculuğumuza başlamış bulunuyoruz” dedi.

“KURULTAY SÜRECİ ZATEN BAŞLADI HATTA YARILADIK”

Hasipoğlu konu hakkında "Biz kongreleri yapmaya başladık zaten… Siyasi partiler yasası gereği ve buna uyumlu şekilde demokrasi yolculuğumuza başlamış bulunuyoruz hali hazırda... Bunu hem yasalara uymak adına yapıyoruz hem genel seçim için yapıyoruz. Bizim için bir sıkıntı yok. Erken genel Seçimden önce zaten kurultayımız olacak... Kurultay süreci zaten başladı hatta yarıladık...” ifadelerini kullandı.

28 Mart çekilişinde şanslı Numara “14576” 28 Mart çekilişinde şanslı Numara “14576”

Yüksek Mahkeme Başkanı, 2021-2022 Adli Yılı açılışı kapsamında düzenlediği basın toplantısında “olası baskın seçim” iddialarına bu çerçevede değinmiş ve ilgili yasaya gönderme yaparak UBP’nin kongresini yapmadan seçime giremeyeceğine dikkati çekmişti.

Editör: Haber Merkezi