Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek İçin Ortaklık tarafından desteklenen Büyükkonuk’taki “Dokuma Evi” projesi medyaya tanıtıldı.

HASDER’den yapılan açıklamaya göre, tanıtım etkinliği Değirmen Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.

HASDER tarafından Büyükkonuk Belediyesi ile işbirliği halinde organize edilen “Dokuma Evi” projesi kapsamında düzenlenecek 21 eğitim çalışmasında Büyükkonuk ve civar köylerde yaşayan 12 kişiye geleneksel dokumacılığın öğretilmesi hedefleniyor.

Ücretsiz gerçekleştirilecek kurslardan yararlanan kişilerin HASDER Dokuma Evi’nde aktif hale getirilen geliştirilmiş tezgahlarda üretim yapmaları sağlanacak.

HASDER Başkanı Ali Nebih tanıtımda yaptığı konuşmada, dört ay sürecek kurslarda bir yandan geleneksel dokumacılığı yeniden canlandırırken, diğer yandan da eko turizm merkezi olan Büyükkonuk köyüne yeni bir üretim etkinliğinin katılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Dokuma Evi’nde kursiyerlerle tanışan Dokuma Ustası Mustafa Temekoğlu da, Kıbrıs’ta böylesi bir projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çözgü sistemleri ve dokuma tezgahları ile ilgili bilgi verdi. Çarşamba ve cuma günleri gerçekleştirilecek kurslarda dokumacılığın tüm detaylarını kursiyerlere aktaracağını belirten Temekoğlu, bu yeni tezgahlarla üretimin daha rantabl olacağını vurguladı. 
Editör: TE Bilisim