Son olarak görme engellilerin kitap okumasına olanak sağlayan “Benim Gözümden” isimli sesli kitabı ile bir sosyal sorumluluk projesine imza atan Hasan Çakmak, edebiyat ağırlıklı çalışmalarına sosyal sorunluluk çalışmalarını da eklediği için başarı plaketi ile ödüllendirildi.
Toplumsal konularda ortaya koyduğu tavırlarla dikkat çeken Boran Kültür Merkezi, kültürel-sanatsal alanlardaki çalışmalarına da hız vererek bu yıl sahneye koyduğu tiyatro oyunu ve oluşturulan müzik grubunun ardından yazar Hasan Çakmak’ın çalışmalarını desteklediğini açıkladı.
Boran Kültür Merkezi lokalinde düzenlenen kokteylle Gazeteci-yazar Hasan Çakmak’a plaketi Növber Gürtay tarafından takdim edildi.
Gürtay, plaket takdimi sırasında yaptığı kısa konuşmada Boran Kültür Merkezi olarak Hasan Çakmak’ın yurtiçinde ve yurtdışında yapmış olduğu başarılı çalışmaları yakından takip ettiklerini ve böylesi bir yazarın Kıbrıs’tan çıkmış olmasından gurur duyduklarını dile getirdi.
Toplumumuzda sosyal sorunluluk adına yapılan işlere büyük değer verdiklerinin altını çizen Gürtay, “Hasan Çakmak’ın yapmış olduğu çalışma insanımız için büyük önem arzetmektedir” dedi.
ÇAKMAK: “HAYAL VE GERÇEK”
Gazeteci-yazar Hasan Çakmak yıllar önce hayallerini kurduğu olayların gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Boran Kültür Merkezi’ne kendisini bu ödüle layık gördükleri için teşekkür etti.
Sosyal sorumluluk anlamında yaptığı işlerin hayallerini geçekleştirmek adına önemli olduğunu ifade eden Çakmak, ayrıca bu çalışmaların olumlu sonuçlar vermesinden duyduğu huzuru dile getirdi.
Konuşmasında Kültür Merkezi’nin yaptığı diğer çalışmalar yanında kültür-sanat adına da önemli atılımlar yapmasının ülkemiz adına unut verici bir gelişme olduğunu dile getiren Hasan Çakmak, bu tür kültür merkezlerinin çoğalması gerektiğini vurguladı.
3. PLAKETİ ALDI…
Gazeteci-yazar Hasan Çakmak 12. kitabı olarak piyasaya çıkan “Benim Gözümden” isimli sesli kitabının Boran Kültür Merkezi’nin verdiği ödülle 3. plaketini aldığını ifade etti.
Bundan önce Telsim-Sanat ve Kıbrıs Türk Görmezler Derneği tarafından ödüllendirilen “Benim Gözümden” isimli kitabı ile Hasan Çakmak son kitabı ile ilgili 3. plaketini almış oldu.
Düzenlenen kokteyle kitabın yazarı Hasan Çakmak yanında sesli kitap projesinde yer alan birçok sanatçı da hazır bulundu.
Plaket takdiminin ardından “Benim Gözümden” kitabı için hazırlanan ve birçok Kıbrıslı sanatçının rol aldığı tanıtım klibinin gösterimi yapıldı.

Editör: TE Bilisim