Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Gençlik Dairesinin düzenlediği 6. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni’ne katılmak amacıyla ülkemizde bulunan Bursa Namık Kemal Halk Oyunları Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (NAKEM) ekibini kabul etti.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı kabulde, Bursa ile LTB’nin kardeş şehir olmasından dolayı NAKEM ekibinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirtti.
Harmancı konuşmasında, LTB içindeki sıkıntıların aşılıp dışarıya bakılabilmesi için çalışmaları sürdürüğünü bu anlamda Uluslararası Halk Dansları Festivali’ni de yeniden Lefkoşa’ya kazandırmak adına hazırlık yaptıklarını kaydetti.

“Ülkelerin tanıtımında festivallerin önemi büyük”
Festivallerin ülkelerin tanıtılmasında ve nesilden nesile aktarılmasında büyük önem taşıdığını belirten Harmancı, bu anlamda LTB Kültür Sanat Komisyonu ile LTB Kültür Sanat Şubesi’nin güzel çalışmaları olduğunu belirtti.
NAKEM Başkanı Hüseyin Özkan ise Lefkoşa’da ve LTB olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yı da Bursa’ya davet etti. Özkan, Başkan Harmancı’nın çok yoğun bir mesaisi olduğunu ifade ederek, kendisine çalışmalarında başarılar diledi.

 
Editör: TE Bilisim