Harmancı, dünyada savaşlar ve silahlı çatışmalarda hayatını kaybeden, işkenceye, kötü muameleye, tecavüze ve cinsel istismara uğrayan, asker ve mülteci konumuna sokulan ve en önemlisi açlık ile yoksulluk içinde yaşayan milyonlarca çocuk bulunduğunu vurguladı.

Ülkemizde çocuk hakları konusunda daha çok çalışma yapılması gerekliliği üzerinde duran Mehmet Harmancı, göreve gelmelerinin ardından bu konuya hassasiyet göstererek, belediye meclisinde ‘Çocuk Hakları Komitesi’ kurduklarını, bu sayede de kendi üzerlerine düşeni yapma adına çalışacaklarını kaydetti.

Komitenin gündem maddelerinden birinin ‘Çocuk Meclisi’ olduğunu vurgulayan LTB Başkanı Harmancı, zemini sağlam oluşturulmuş bir meclisin çocukların temsiliyeti anlamında çok önemli olduğunun altını çizdi.

Harmancı, Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi ile belirlenen ilkelerin ülkemizde de her yönüyle hayata geçirilmesi adına kendi üzerlerine düşecek sorumluluklara duyarlı olacaklarını belirtti. Bu yönde de öğrencilerin, çocuk haklarının neler olması gerektiğini, çocukların gözünden çocuk haklarının yansıtılmasını anlatan çizimler yapması ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlayarak geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacı ile bir yarışma düzenleyeceklerini belirten Harmancı, her türlü kurum ve kuruluşla da işbirliği halinde çalışabileceklerini sözlerine ekledi.

 
Editör: TE Bilisim