Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, tiyatro gruplarıyla sosyal sorumluluk projelerinin geliştirilmesi konusunda toplantı gerçekleştirdi.

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, Saçaklı Ev’de gerçekleştirilen toplantıya, ülkede aktif olarak tiyatro yapan grupların yetkilileri katılırken, Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu da Bakan Harmancı’ya eşlik etti.

Toplantıda, belirli bölgelerde yaşayan, sosyal ve kültürel aktivitelerden daha az yararlanan kesimlerde bulunan çocukların, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, sosyal beceriler kazanmaya yönelik farklı deneyimler yaşamalarını sağlamak amacıyla yapılabilecekler konuşuldu.
Konuyla ilgili daha önce çalışmalar yapan tiyatro sanatçıları, yaşanabilecek sıkıntılar ve çalışmaların sonunda yaşanılan kazanımlardan bahsederek projeye yön verdiler.

HARMANCI

Bakan Harmancı ise, çalışmanın Eğitim Bakanlığının ilgili daireleriyle de kordineli yürütülmesinin gerekliliğine işaret ederek şunları kaydetti:
“Çalışmanın ciddi şekilde planlanması gerekirse, Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Dairesi ile koordineli çalışılarak gözden geçirilmesi gereklidir. İleriki yıllarda Eğitim Bakanlığı’nın Devlet Tiyatroları Dairesi ve Kültür Dairesi işbirliğiyle drama derslerini müfredata alarak bir başlangıç yapabileceklerini düşünüyorum. Dramatologlar ve psikologlar yardımıyla ihtiyaçların belirlenmesi ve bu yönde oyunlar çıkarılabilmesinin önemi büyüktür. Bu bağlamda yapılan çalışmalar yeni gelecek olanlara ışık tutacaktır.” 
Editör: TE Bilisim