Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Postası TV’de Canan Onurer’in sunduğu ‘Sabahın Haberleri’ programına katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İlk olarak, parti kuracakları ifade edilen belediye başkanları ile ilgili soru üzerine konuşan Harmancı, belediyelerin, hem belediyeler birliği çatısı altında hem de merkezi hükümetle ilgili çeşitli sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.

“MERKEZİ HÜKÜMETE BİR İSYAN”

Harmancı, “Bu sabah birkaç kişiye ulaştım, parti kurulacağı iddialarıyla ilgili neler olup bittiğini sordum, bunun bir isyan olduğunu öğrendim” diyerek, kurulması planlanan siyasi partide ismi geçen başkanların, merkez siyasetin, belediyelerin sorunlarına kayıtsız kalmalarından dolayı böylesi bir hareketin oluştuğuna vurgu yaptı.

“SİYASİ PARTİYE DÖNÜŞEBİLECEĞİ İNANCINDA DEĞİLİM”

Harmancı, “Ben bunun bir siyasi partiye dönüşebileceği inancında değilim” dedi.

“SADECE MADDİ KONULAR GÜNDEME GELDİĞİNDE YÜRÜYÜŞ YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Geçtiğimiz günlerde bazı belediye başkanlarının Başbakanlık’a gerçekleştirdiği yürüyüş konusuna değinen Harmancı, yürüyüşe neden katılmadığını şöyle aktardı:

“Ben yürüyüşe hiç dahil olmadım. Davet aldım ama doğru bulmadığımı ileterek katılmadım. Sadece maddi konular gündeme geldiğinde yürüyüş yapılmasını doğru bulmuyorum. Benim çağrım, Belediyeler Birliği’nin, yasal bir zemine oturtulacak bir genel kurul yapması yönünde” şeklinde konuştu.

“MECLİS MUHALEFETİNİN ALTERNATİFİNİN YARATILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin muhalefetine ve ülke siyasetine ilişkin görüşleri sorulan Başkan Harmancı, TDP’nin 3 kişiyle yapılacak muhalefeti maksimum gayretle gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Ben bir süredir, Meclis muhalefetinin alternatifinin yaratılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“MECLİS’E GİRERKEN HALKA SORDUYSAK, ÇIKARKEN DE SORMALIYIZ”

Parlamenter demokrasiye inandığını vurgulayan Harmancı, “Ben hade Meclis’ten çekilelim demiyorum. Nasıl ki Meclis’e girerken halka sorduysak, Meclis’ten çekilmek için de bir referandum yapılması, köy köy, kasaba kasaba tüm vatandaşlara bunun sorulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“HALKI, BU SÜRECİN BİR PARÇASI HALİNE GETİRMEMİZ GEREKİYOR”

“Meclis kürsüsünde söylenecek ne varsa söylendi” diyen Harmancı, “Halkı, bu sürecin bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. Benim önerim uzun zaman bu yönde. Cemal Başkan ile de bu konuyu görüştük, o da bu fikre taraftar. Ancak bu tek başına yapılacak bir unsur değil. Demokratik kitle örgütlerini de yanınıza almanız gerekiyor. O da (Cemal Özyiğit) sivil toplum örgütleriyle bu konularda görüşmeler yapıyor. Ayrıca, her türlü muhalefet işbirliğine de açık olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

“MUHALEFET MECLİS’TEN ÇEKİLSİN, SİSTEM TIKANSIN VE SEÇİME GİDİLSİN”

Harmancı, “Eğer seçim Nisan ayındaysa, muhalefetin tüm yazını halkın arasında geçirmesi gerekiyor” diyerek, “Halka sorulması gerek; Meclis’ten mutlu mu? Eğer halk mutlu değilse, muhalefetin Melis’te işi olmadığını düşünüyorlarsa, muhalefet Meclis’ten çekilsin, sistem tıkansın ve seçime gidilsin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim