LTB’nin hizmete açtığı Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nde yer alan toplantıya KTİHV adına Başkan Deniz Düzgün ve bazı mütevelli heyeti üyeleri katılırken, belediyeden de ilgili yöneticiler görüşmede hazır bulundu. 
LTB’den yapılan açıklamaya göre görüşmede Başkan Harmancı, STÖ’lerin kullanımına da açık olacak olan LTB Dayanışma ve Eğitim Merkezi ve inşaatı devam eden Kadın Sığınma Evi hakkında bilgi verirken, insan hakları konusunda belediye ile vakfın yapabileceği işbirlikleri ve ortak projeler de konuşuldu.
Harmancı “Kimlik ve yurttaşlık temelinde değil şehirde yaşayan herkesin ihtiyaçları temelinde bir perspektifle Lefkoşa'yı aynı zamanda bir insan hakları şehri haline getirme vizyonu çerçevesinde adımlarımızı KTİHV ile beraber atmak istiyoruz” dedi.
Vakfın üyeleri ile insan hakları odaklı çalışmaları beraber ileriye götürmek niyetinde olduklarını altını çizen Harmancı şunları kaydetti:
“Vakıf temsilcileri, Belediye Meclis üyelerimiz ve belediye hukukçuları ile birlikte insan hakları odaklı bir düşünce ve vizyon ile ilgili tüzükleri inceleyelim ve beraber hak odaklı olan kapsamlı bir ilerleme sağlayalım. Bu çalışmalarda Şehirde İnsan Hakları Gündemi Evrensel Sözleşmesi, İnsan Hakları Şehri Gwangju Deklarasyonu ve İnsan Hakları Şehri için Yol Gösterici Gwangju İlkeleri sözleşmelerinden de faydalanabiliriz.” 

Editör: TE Bilisim