Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Bakan Harmancı ülkemizin farklı yayın evlerine ihtiyacı olduğunu söyleyerek, adada yaşayan her iki toplumum duygu ve düşüncelerini yansıtan kitaplara birbirimizi anlama ve empati geliştirebilmek ve daha doğru zeminde bir uzlaşı kültürü yaratabilmek için bir gereksinim olduğunu söyledi.

Harmancı Khora Kitap Cafe’nin21 yayınının olduğunu ve bu yayınların bir kısmının kendisinin arşivinde de bulunduğunu vurgulayarak, Khora Yayın Evi’ne başarılı çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletti.

Refikoğlu: “Yayınlarımız devam edecek”

Khora Kitap Cafe Direktörü Merter Refikoğlu ise Bakan Harmancı’nın kendilerini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, çalışmalarından da kısaca bahsetti.

Khora Kitap Cafe’nin 3 yıl önce kurulduğunukitap evi ve yayın evi olarak hizmet verdiğini ayrıca Kıbrıslı yazarlarla buluşma ve imza günleri de düzenlediklerini söyledi.

Bu günde kadar 21 yayın çıkardıklarını veyeni yayınların da devam edeceklerini söyleyen Refikoğlu,mevsimlik 3 ayda bir çıkardıkları Arka Bahçe isimli dergiden de bahsederek, Kıbrıs Türk Edebiyatı’na önemli katkılar sunma iddiasıyla yayın hayatına başlayan “Arka Bahçe” dergisinde şiir, düzyazı, röportaj, öykü gibi türlerin yanı sıra karikatür ve fotoğraf gibi eserlerin de yer aldığını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim