Çocukların gelecekte, kendi düşünce ve fikirlerini söyleyebilen özgür bireyler olmasının önemine işaret eden Harmancı, buna yönelik Çocuk Meclisi, ikincisin ise Gençlik Meclisi oluşturma projeleri olduğunu ifade etti.

TELEFONLARI CEVAPLADILAR, ÖDEMELERİ ALDILAR

LTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Lefkoşa merkez okullarından gelen çocuklar kabul öncesinde LTB Halkla ilişkiler Şubesi çalışanlarının masalarına oturarak vatandaşlardan gelen telefonları cevapladı.

Telefonda vatandaşlarla görüşen çocuklar gelen öneri ve şikayetleri not alarak halkla ilişkiler çalışanlarına iletti.

LTB veznesini de ziyaret eden çocuklar vezneye gelen vatandaşların ödemelerini aldı.

LTB’deki görev alanlarını öğrenmeye çalışan çocuklara LTB Başkanı Mehmet Harmancı da eşlik etti.

HARMANCI: “ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ OLUŞTURACAĞIZ”

LTB Başkanı Harmancı, “Mimar Mehmet Vahip Belediye Meclis Toplantı Salonu”nda çocukların Lefkoşa için sunduğu önerileri dinledi.

Belediyenin, Lefkoşa’da yaşayan herkesin ortak değeri olduğunu ve ilerleyen yıllarda çocukları LTB’de meclis üyesi ya da belediye başkanı olarak görmeyi ümit ettiğini belirten Harmancı, bugünün çocuklarının gelecekte, kendi düşünce ve fikirlerini söyleyebilen özgür bireyler olacağını kaydetti.

LTB’nin bu yönde 2016 yılında iki projesinin olduğunu belirten Harmancı, projelerin ilkinin Çocuk Meclisi, ikincisinin ise Gençlik Meclisi olduğunu ifade etti.

Harmancı, bu meclislerin okullar vasıtasıyla demokratik yollardan seçilmiş temsilcilerden oluşmasıyla ilgili olarak gerek bakanlık, gerekse de sendikalarla iletişime geçileceğini kaydetti.

Harmancı, çocukların ve gençlerin bu meclisler vasıtasıyla alacağı kararları LTB yönetimine iletme ve yönetimi sorgulama fırsatı bulacağını belirtti.
Editör: TE Bilisim