Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB)”Bölge Bölge Lefkoşa” buluşmaları çerçevesinde bu kez 9 Şubat Pazartesi gecesi Arabahmet bölgesi halkı ile buluştu. Hem belediyenin bölgede gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projelerin halkla paylaşıldığı hem de bölgedeki sorunların birebir yaşayanların ağzından belediye idaresine aktarıldığı toplantı çok faydalı geçerken gelişigüzel araç parkları, parklar ve aydınlatma gibi konular ön plana çıktı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı,meclis üyeleri Onur Olguner ile Ülkü Taşseven,Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi Direktörleri Zihni Türksel ve Erdal Yücelt’in katılımıyla Arabahmet Kültür Evi’nde gerçekleşen toplantıda Arabahmet Muhtarı Ali Sarı da hazır bulundu.

Harmancı: “Bölgedeki aydınlatma sorunu için kamusal mücadele başlatacağız”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada bölgede genel olarak bir düzensizlik problemi yaşandığına vurgu yaparak bunun bölge halkı ve belediyenin ortak çalışmasıyla ortadan kaldırılmasının mümkün olduğunu ifade etti. Lefkoşa’nın gözbebeği konumundaki Arabahmet’te yapılan temizliğin vatandaşlar tarafından takdir görmesinin çok olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Harmancı, LTB’nin bu konudaki sorumluluğunu bundan sonra da yerine getirmeyi sürdüreceğinin altını çizdi.Lefkoşa’nın tarihi ve turistik yüzlerinden olan Arabahmet bölgesinin genel olarak karanlıkta olduğunu ve bunun da insanların geceleri bu bölgeye gelişinde olumsuz bir unsur olarak öne çıktığını kaydeden Harmancı,açıkça görülen aydınlatma ihtiyacı ile ilgili kamusal bir mücadele vereceklerini belirtti. Bölge halkının LTB tarafından belediye mülklerine sahip çıkılmasını takdir ettiğini ifade eden Harmancı, Arabahmet Şirketi’ne ait mülklerde kalıp da kira ödemeyenlerle ilgili de mahkeme/tahliye işlemleri başlattıklarını kaydederek yıllardır bu mülkleri tutup da 5 kuruş para ödemeyenlere karşı LTB olarak kararlı bir mücadele başlattıklarının altını çizdi.

LTB Yiğitler Burcu Parkı’yla ilgili proje hazırlayacak
Bölgedeki en önemli sorunlardan biri olan ve trafiği engelleyen gelişigüzel araç parklarıyla ilgili ciddi tedbirler almayı düşündüklerini kaydeden Harmancı, bundan sonra bölgede zabıtaların daha sık dolaşacağını ve park sıkıntısı için üzerine düşeni yapacağını vurguladı. Vatandaşların bölgede oyun parkı ihtiyacı olduğu yönündeki talebe karşılık Başkan Harmancı “Yiğitler Burcu Parkı’nı geliştirmek ve insanların daha fazla uğrayarak vakit geçirecekleri bir alan haline getirmek için proje hazırlayacağız. Yaz girişi yapacağımız toplantıda bu projeyi de buraya getirip tekrar birlikte tartışacağız” dedi. Başkan Harmancı tüm Lefkoşa’nın ortak sorunu olan bazı sorunların da belediye bünyesinde bu hafta kurulacak Muhtarlar Koordinasyon Merkezi ‘nde tartışılacağını söyleyerek halkın muhtar vasıtasıyla sorunlarını belediyeye aktarabileceğini de sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim