KIBRIS MANŞET - ÖZEL

Hamitköy’ün ‘Komando’ diye tanınan mücahitlerinden Arif Çocuk KIBRIS MANŞET’e hem içini döktü hem de isyan etti.

Köy halkının yıllardır köy merkezine bir Atatürk büstü yapılmasını istediğini anlatan Çocuk, ‘10 yıldır söz vermeyen kalmadı ancak kimse sözünü tutmadı bütün kapılar yüzümüze kapandı’ dedi.

Kıbrıs Türklerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e olan tartışılmaz sevgisinin ne büstlerle ne de başka simgelerle ölçülemeyeceğini belirten Çocuk,  10 Bini bulan nüfusuyla büyük bir yerleşim yeri haline gelen Hamitköy’ün ‘Atatürksüz’ kalmasının bölge halkını derinden yaraladığını ifade etti.

KKTC’de neredeyse ‘Atatürksüz’ köy meydanı kalmadığına vurgu yapan Çocuk, ‘Atatürk büstleri halen varoluş mücadelesi veren Kıbrıs Türklerinin özgürlük simgesidir, moral ve ilham kaynağıdır, gururudur’ dedi.

1974 öncesinde bile köylerinde Atatürk büstüne sahip olduklarını da kaydeden Arif Çocuk, yetkililere 10 bine yakın nüfusu olan bir yerde Atatürk büstü olmaz mı? diye sordu.

‘Komando’ Arif Çocuk, yetkililere Atatürk büstlerine tekrar kavuşmak için son bir kez daha seslenirken ‘Biz Rum köyü müyüz?’ diye serzenişte bulundu.

Editör: TE Bilisim