İzleyenleri hem güldüren, hem düşündüren çarpıcı, sürükleyici ve kıssadan hisse çıkartacak
Oyun, Kıbrıs Türk Tiyatrosu’na uzun yıllar hizmet eden ve yaklaşık 4 yıl önce hayata veda eden Yücel Köseoğlu’na ithaf edildi.
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda 20.00’de başlayan oyunu Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Köseoğlu’nun ailesi, Satirigo Tiyatrosu Genel Sekreteri Kostas Kafgaridis, çok sayıda sanatsever ve basın mensupları izledi.
İlgi ile izlenen ve ayakta alkışlanan “Halktan Biri” oyununu Sam Bobrick yazdı. Türkçeye çevirisini Ekin Tuncay Turan yaptığı politik güldürüyü Yaşar Ersoy uyarlayıp yönetti.
Oyunda Özgür Oktay, Döndü Özata, Osman Ateş, Melihat Melis Beşe ve Umut Ersoy rol aldı. Oyunun yönetmen yardımcılığını Nehir Demirel, dekor kostüm tasarımını Özlem Yetkili, müziğini Ersen Sururi, ışık tasarımını Fırat Eseri, afiş ve broşürünü Umut Ersoy yaptı, Rıza Şen dekor realizatörlüğünü, Mehmet Eseri efekt uygulamasını, Salih Kanatlı ışık uygulamasını yaptı. Sahne işçiliğini ise Mehmet Demir ve Hakan Yılmaz üstlendi.

Harmancı, “Köseoğlu barış kültürünün oluşması için uzun yıllar mücadele veren bir yurtseverdi”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Yücel Köseoğlu ile aynı çatı altında Barış ve demokrasi mücadelesi vermekten büyük onur duyduğunu kaydetti. Köseoğlu’nun demokrasi kültürünün gelişmesi, iki toplumun yakınlaşması ve barış kültürünün oluşması için, uzun yıllar özverili bir şekilde hizmet veren bir yurtsever olduğunu belireteren Haramncı, Köseoğlu ile olan bir anısını paylaştı. Harmancı daha sonra Yücel Köseoğlu’nun eşi Tülin Köseoğlu’na anı plaketi ve çiçek taktim etti.

Ersoy, “Köseoğlu santtan spora bir çok alanda önemli hizmetlerde bulundu”
LTB Kültür Sanat Koordinatörü, Yaşar Ersoy Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun 35 yıldır sanatıyla demokrasi ve barış mücadelesiyle varolduğunu kaydetti. Sanatın barış ve demokrasi olduğunu, söyleyen Ersoy bu düşüncelerden hareketle 35 yıldır bu savaşımı LBT olarak sürdürdüklerini ve bu mücadelede yalnız olmadıklarını vurguladı. Oyunun, Kıbrıs Türk Tiyatrosu’na uzun yıllar hizmet eden, Yücel Köseoğlu’na ithaf edildiğini belirten Ersoy, Köseoğlu’nun yanlız Kıbrıs Türk tiyatrosuna değil Kıbrıs Türk sporu, eğitimi,radyo ve televizyonculuğuna da önemli katkıları olduğunun altını çizdi...

Şehbal Hamzaoğulları ”Babamın bulunmaktan çok mutlu olduğu yerdeyiz”
Şehbal Hamzaoğulları ise konuşmasında babası Yücel Köseoğlu’nun bulunmaktan çok mutlu olduğu yerde olduklarını ve babasını sonsuz yolculuğuna bu sahnede uğraldıklarını dile getirdi. Yücel Köseoğlu’nun adı ile yeniden LBT’de olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Şehbal Hamzaoğulları, Yücel Köseoğlu’nun ailesi olmaktan gurur duyduklarını belirtti


Politik Güldürü “Halktan Biri”

Politik komedi olan “Halktan Biri” oyununda, ekonomik kriz nedeni ile işten atılan sıradan vatandaş Travis Pine, ABD Başkanına; ABD’nin uyguladığı kapitalist, emperyalist iç ve dış politikaları nedeni ile ülkesinin ve dünyanın kötüye gittiğini, tüm halkların Amerikalılardan nefret ettiğini belirten eleştiri dozu ağır, kişisel sövmeler de içeren mektuplar yazar.
Bu mektuplar sonucunda yaşamına FBI ajanları girer. Çünkü bu mektuplardan çok etkilenen ABD Başkanı, FBI ajanları vasıtasıyla vatandaşın mektup yazmasını durdurmak ister. Bundan sonra ricadan, rüşvete ve tehdide değin her türlü ahlak dışı yol denenir.

“Halktan Biri” oyunu her Cuma ve Cumartesi sahnelenecek

Cumave Cumartesi günleri sahnelenmeye devam edecek “Halktan Biri” isimli politik güldürü oyunu, için ayrıntılı bilgi ve rezervasyon 22 78782 numaralı telefondan yapılabilecek.
 
Editör: TE Bilisim