KKTC’de siyasetin geleneklerinden kaynaklanan zafiyetleri ve yapısal bozuklukları vardır.

Bugün yaşamın her alanında toplumsal bakış açısı ile motive olmamış politikacılardan kaynaklanan sıkıntılar ve eksiklikler yaşamaktayız.

Bu topraklarda insan gibi yaşamak tüm vatandaşlarımızın hakkıdır.

Bunu gerçekleştirmesi gerekenler ise seçmiş olduklarımızıdır.


Verilen sözlerin hep havada kalıyor

Suni ve halkın geleceği ile ilgili olmayan gündemlerle, bir sonraki seçim tarihine kadar durumu kurtarmak politikacılarının başarısı olarak ortada durmaktadır.

Her zaman her koşulda verilen sözleri tutmamak için bir mazeret bulunmakta ve bir şeylerin arkasına sığınarak halkın vekaleti heba edilmektedir.

Verilen sözlerin tutulmaması için ya kurultay vardır ya da bir önceki hükümetten enkaz devralınmıştır.
Hiç biri değilse koalisyon ortakları arasında uyumsuzluk vardır.

Her geçen gün yok olan, iflas eden esnaf, işsiz gençlerimiz, çocuğunu yurt dışına göçe gönderen anne, vergi borcunu ödeyemeyen insanlarımız daha çok talepkar ve sorgulayıcı olmalıdır.

İstikrar istiyoruz

Bu istikrarı sağlaması gereken de siyaset kurumudur.

Sürekli erken seçimler ve siyaset kurumunun yaratmış olduğu çatışmacı kültür, mazeretler, mecliste yapılan bir şey getirmeyen tartışmalar insanlarımızın sorunlarını çözmemektedir.

Bizlerin gündeminde ileriye dönük planların olması gerekmektedir.
Asıl tartışmamız gereken Kıbrıs Türk halkını ileriye taşırken sorunların çözümlerini barındıran daha kaliteli ve refah hayat standartlarını getirecek reformlardır.

Halkımız sandığa mazeret değil sorunlarına çözüm üretilsin verilen sözler yerine getirilsin diye gitmektedir.

Kıbrıs konusunun içinde bulunduğu kritik aşama ve ekonomideki tüm olumsuzluklar ortada dururken yapılanlardan özetle anlaşılan odur siyaset kurumu içi boş tartışmalarla bizlerin ve çocuklarımızın geleceğinden çalmaktadır.
Bu durum yaşamış olduğumuz tüm sıkıntılarımız gibi sürdürülebilir değildir. 
Editör: TE Bilisim