Halkın Partisi 4-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında Girne Acapulco Hotel’de iki gün süren bir atölye çalışması düzenledi.

Halkın Partisi kurucu üyeleri, parti meclisi, İlçe yönetim kurulu, Belediye meclisi üyelerinin yanı sıra partili Bakan ve milletvekillerinin de katıldığı atölye çalışmasında, partinin yönetim kademeleri için genel ve güncel konularda eğitim çalışmaları yapılarak, önemli konularda oluşturulan forumlar aracılığıyla görüş alışverişi yapıldı.

Atölye çalışmasının ilk gününde,  Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişileri Bakanı Kudret Özersay’ın konuşmasının ardından, İçişleri Ayşegül Baybars ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, bakanlıklarının faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken, katılımcıların sorularını yanıtladılar. İkinci seansta ise Örgütlenme, İletişim, Etik ve Dijital Teknolojilerin Parti Çalışmalarındaki Rolü üzerine atölye çalışmaları yapıldı.

Çalışmaların ikinci gününde ise katılımcılar Parti Genel Başkanı Kudret Özersay’ın bilgilendirme konuşması ve moderatörlüğünde yaklaşık 8 saat süren toplam üç seans halinde ekonomik protokol, koalisyon partileri arası ilişkiler, hükümette karşılaşılan sorunların aşılma yolları ve imkanları, Halkın Partisi’nin bazı kritik konularda alacağı tavırlar ve ülke geleceğinde Halkın Partisi’nin oynayacağı rol, Halkın Partili olma bilinci gibi konular ele alındı.

Atölye çalışmasının , parti yöneticilerinin en geniş tabanda katılımıyla, partinin önümüzdeki günlerdeki politika ve stratejilerinin oluşturulmasına katılımcı demokratik bir yöntem getirmek amacıyla gerçekleştirildiğinin altı çizildi.

Editör: TE Bilisim