Ulusal Birlik Partisi (UBP), Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) başkanlığında oluşturulan hükümetin, halkın iradesini değil, halkın iradesini çiğneyenleri temsil ettiğini belirtti.

UBP Genel Merkezi’nden yeni hükümetle ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Siyaset tarihimiz eşi görülmemiş, aktörlerinin, bazılarının makam ve koltuk hırsı içinde, bazılarının intikam peşinde olduğu, bazılarının da benden sonrası tufan olsun diyenlerin yer aldığı bir siyasi oyuna tanıklık etmektedir” denildi.

UBP’nin 2009 seçimlerinde tek başına iktidar olduğu anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Seçimlere bir yıl kala UBP Hükümetini iktidardan düşüren UBP’ne güven veren halkın iradesi değil; UBP’ye, UBP’lilere, UBP’ye oy veren yurttaşların iradesine ihanet eden eski 8 UBP milletvekilidir.

CTP’nin başkanlığında oluşturulan bu hükümet, halkın iradesini değil, halkın iradesini çiğneyenleri temsil etmektedir.

Ulusal Birlik Partisi olarak halk iradesi ile oluşan bir icraat hükümetine hak ettikleri görevi devretmekten kaçacak bir anlayışımız asla olmamıştır, olamaz.

Ancak Ulusal Birlik Partisi, bir baskın, atama şeklinde oluşan sorumluluk üslenemeyecek, hükmedemeyecek hükümete halk adına halktan almadıkları görevi, 40 günlüğüne devredemez.” 
Editör: TE Bilisim