Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncıdün (15 Kasım Cumartesi), Geçitkale, Akova, bugün de Lefkoşa Otobüs Terminali’nde kurulan Pazar yerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Tüm ziyaretlerinde sevgiyle karşılanan Akıncı’ya birçok vatandaşın “Cumhurbaşkanımız” diye hitap etmeleri gözden kaçmadı. Akıncı ziyaretlerindeki sohbetlerinde halkın gücünün lideriyle birleşmesi halinde buna karşı gelecek hiçbir gücün olamayacağını vurguladı.

Akıncı dünkü ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş’a nezaket ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi ve “Belediye Başkanlığında 14 Yıl” adlı kitabını hediye etti. Akıncı’nın ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getiren Öztaş da Akıncı’ya halka hizmet için çıktığı yolda başarılar diledi.

Akıncı daha sonra Geçitkale meydanındaki köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara neden aday olduğunailişkin açıklamalarda bulunduve soruları da yanıtladı.

Özellikle göreve geldiğinde Türkiye ile ilişkilerinin nasıl olacağını soran vatandaşlara Akıncı, her zaman için Türkiye ile iyi ilişki istediğini ancak bu ilişkinin amir-memur ilişkisideğil, karşılıklı saygıya dayalı, kişilikli ve verimli bir işbirliği olması gerektiğini vurguladı. Akıncı, geçmiştekoalisyonunküçük ortağı oldukları dönemde de Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetmesinden yana olduğunu anımsatarak, o zamanki koşullarda yeterli desteği bulamadığını dile getirdi. ‘Şimdi ben yine aynı düşüncelere sahibim. Ama bu kez bir fark var. Halkın fikirlerimi onayladığını görüyorum. Halkın gücü lideriyle birleşirse karşı durabilecek hiç bir şey yoktur.’ şeklinde konuştu.Konuşmasında Akıncı ‘Halkın istemlerini seslendirecek ve yerine getirecek bir makama ihtiyaç var. Bununiçin yola çıktım” dedi.

Akıncı Geçitkale’nin ardından Akova’yı da ziyaret ederek, burada da vatandaşlarla sohbet etti.
Mustafa Akıncı bugün ise sabah saat 09.30’da Lefkoşa Otobüs Terminali’nde kurulan Pazar yerini ziyaret ettikten sonraLefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındakibedensel engelliler basketbol karşılaşmasını izledi.
 
Editör: TE Bilisim