Uluslararası Final Üniversitesi tarafından yetişkinlere yönelik olarak gerçekleştirilen ücretsiz İngilizce dil kurslarını tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. Uluslararası Final Üniversitesi’nin topluma hizmet amacıyla gerçekleştirdiği yetişkinlere yönelik ücretsiz kurslarına katılarak, tamamlayan öğrencilere sertifikaları, Uluslararası Final Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle takdim edildi. Sertifika töreninde yapılan konuşmalarda, eğitim kurumlarının halka karşı sorumluluklarının altı çizilerek, benzeri çalışmaların üniversite tarafından sürdürüleceği kaydedildi. Rektör Öztoprak burada yaptığı konuşmada, üniversitenin on bir programının YÖK tarafından onay aldığının müjdesini verdi. Açılış konuşmaları ile başlayan tören, kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle tamamlandı.

ÖZTOPRAK: ON BİR PROGRAMIMIZ YÖK’TEN ONAY ALDI

Yetişkinlere yönelik İngilizce kurslarını tamamlayan öğrencilere sertifikalarının verilmesi amacıyla gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan, Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, üniversite olarak görevlerinin sadece eğitim vermek ve araştırma yapmak olmadığını, aynı zamanda halka hizmet gibi bir görevleri olduğunun da altını çizdi. Öztoprak, bu çerçevede, halka yönelik kursların gerçekleştirildiğini kaydetti. Öztoprak konuşmasında, Uluslararası Final Üniversitesi’nin Yükseköğretim Kurulu’na yaptığı başvurunun değerlendirilerek sonuçlandığını belirterek, üniversitenin on bir programının YÖK tarafından onay aldığının müjdesini verdi. Öztoprak, ilerleyen dönemlerde bu programların artacağını da kaydetti. YÖK’ten aldığı onayla TC’nden öğrenci kabul edilmeye başlanacağını belirten Öztoprak, öğrenci sayısının artmasına karşın, öğrenci odaklı eğitim verme ve öğrencilerle yakından ilgilenme politikasını sürdüreceğini vurguladı.

ERCAN: HALKA HİZMET GÖREVİMİZ

Uluslararası Final Üniversitesi Kütüphane Müdürü ve Kurslar Koordinatörü, Öğretim Görevlisi Halil Ercan, üniversitelerin bilimin çekirdeği olan kurumlarda çalışan eğitmenler olarak eğitim alanları en iyi şekilde eğitmenin görevleri olduğunu söyledi. Üniversitelerin topluma hizmet görevleri olduğunun altını çizen Ercan, yetişkin bireylere yönelik İngilizce kurslarının da bu çerçevede yapıldığını anlattı. Kurslara katılan öğrencilerin başarılarını görmekten mutluluk duyduklarını da ifade eden Ercan, Uluslararası Final Üniversitesi adına, kursiyerleri kutladı. 

Editör: TE Bilisim