Toparlanıyoruz Hareketi; şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri ışığında kamu yönetimini sorgulamaya devam ediyor.

Toparlanıyoruz Hareketi, son haftalarda basında da yer alan ve halkın kafasında sorular oluşturan; ancak söz konusu kurum yetkilileri tarafından konuyla ilgili ikna edici hiçbir açıklama gelmeyen iki konuda girişim başlattı. Bunlardan biri; “Mağusa Belediyesi’ne son dönemde yapılan istihdamlar”, diğeri ise; “Sütek’in satış politikalarında suistimal olup olmadığı”. Toparlanıyoruz Hareketi, her iki kuruma Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında bilgi edinme başvurusu yaptı.

Hareketten yapılan açıklamada; “Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Mağusa Belediyesi’ne personel alımı yapıldığı, bu alımların usule uygun olmadığı konularında basında ve kamuoyunda tartışmalar olmuştu. Mağusa Belediyesi yönetiminden bu konuda soru işaretlerini giderici bir açıklama gelmedi. Belediye imkanlarının siyasi çıkarlar için kullanımı ve kötü yönetimin acı sonuçları ile ilgili bir Lefkoşa Türk Belediyesi örneğimiz var. Aynı acı sonucun yaşanmaması için tüm belediyelerimizin dikkatli adımlar atması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda biz de gereken takibi yapmaya özen gösteriyoruz. Bu kaygılardan hareketle, Mağusa Belediyesi’ne bu konuda bir bilgi edinme başvurusu yaptık.
Bu başvuruda: “ 1 Ocak-29 Haziran 2014 öncesi ve 29 Haziran 2014’den bu güne kadar istihdam edilen kişi sayısı, iş statüleri, istihdam biçimleri” sorulmuş, bunun yanı sıra “2014 ve 2015 bütçesinin istihdamlar için uygunluğu” sorgulanmıştır.” denildi.

SÜTEK konusunda da takipte olduklarını belirten Toparlanıyoruz Hareketi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “SÜTEK’in alıcı firmalarla borç ilişkisinde suistimaller veya ihmaller olduğu konusunda iddialar vardır. Bu iddialara açıklık getirmek amacıyla kuruma bir bilgi edinme başvurusu yapılmış ve “Kurumun kredili satış yetkisinin ne olduğu ve hangi mevzuata dayandığı, kredili satışlarda teminat alınıp alınmadığı, halen borcu olan firmaların geçerli teminatlarının varlığı ve alacaklarla ilgili hukuki süreç” konularında bilgi istenmiştir.”

Toparlanıyoruz Hareketi, başvurulara verilen cevapların da kamuoyu ile paylaşılacağını ve her hangi bir usulsüzlük söz konusu ise, sorumlularla ilgili hukuki işlemlerin yapılması için takipçi olacaklarını belirtti.

 
Editör: TE Bilisim