Nisan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Doç. Dr. Kudret Özersay, köy sohbet toplantılarına devam ediyor. Bu çerçevede Özersay, Değirmenlik köyünde düzenlenen etkinlikte konuştu ve Doğanköy’de yapılan alıç festivalini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Değirmenlik köyünde yaptığı konuşmada ülkede yaşanan bazı temel sıkıntıların çözümünün mümkün olduğuna dikkat çeken ve bu konuda yeni, genç ve dinamik bir Cumhurbaşkanının neler yapabileceğini anlatan Kudret Özersay, vatandaşların Kıbrıs müzakereleri konusundaki sorularını da cevaplandırdı ve görüşmelerle ilgili bilgiler verdi.

Özersay “Vatandaşına hizmet veremeyen bir devleti, dağı taşı bayrakla doldursanız dahi kimseye sevdiremezsiniz. Bugün geldiğimiz noktada vatandaş ve özellikle de genç nesil devlete küstürülmüştür. Bu sıkıntının aşılabilmesi için devletin tüm kurumlarına ve topluma liderlik edecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır. 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu açıdan çok önemlidir ve gerçek anlamda bir değişimi, yeni neslin ülke yönetiminde önünü açacak bir değişimi sağlamak mümkündür. Artık halk, değiştirme konusunda kendi gücünün, kudretinin farkındadır” dedi.

Dinamik Bir Cumhurbaşkanı Lazım

Özersay, uzun süredir devam eden ve gençlerin ya ülkeden göç etmesine ya da kalanların umutsuzluk içinde yaşam sürmesine neden olan trafik kazaları, gençlerde uyuşturucu kullanımı, gece kulüpleri ve yarattıkları olumsuz durum, suç oranlarındaki artış, kamuda partizanlık ve benzeri pek çok sorunun çözülebileceğine, bunun içinse siyasi liderlik gösterecek dinamik ve tarafız bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Kudret Özersay bu konuların devletin başı olan Cumhurbaşkanı tarafından, hem Hükümetin harekete geçirilmesi, hem de önemli bazı konuları Meclis’in gündemine taşımak için inisiyatif alınması gerektiğini, bunun da 2015’de halkın kendi kudreti ile yapacağı değişim sonucu yeni ve dinamik bir Cumhurbaşkanı ile mümkün olacağını vurguladı. 
Editör: TE Bilisim