Siyasetciler bugüne kadar yapılan bu eleştirileri ortadan kaldırmak için bir emek harcamadı.
Siyasetçiler olumsuzlukların üstüne bir de meclis nisap sorununu ekleyerek siyasal tarihimize önemli bir sorumsuzluk örneği ile geçmiştir.
Görülen odur ki siyaset kurumu ve siyasetçiler kendilerini eleştiren halkımız gibi bilfiil kendisi de bu durumdan rahatsızlık duyduğunu söyleyecek kadar gaflet içerisindedir.
Sözün Bittiği Noktadayız!
Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak demokrasimizin insanlarımızın ve çocuklarımızın geleceği konusunda endişeliyiz.
Mazeret veya söz üreten değil iş yapan, sorunları çözen insanlarımızn ve çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmasına neden olacak bir siyaset anlayışına ihtiyacımız vardır.
Siyaset kurumu çok konuşmakla birlikte yılların sorunlarını çözmeyerek niyet açısından kendini tartıştırır pozisyona düşmüştür.
İnsanların seçime katılma ve oy verme motivasyonunun bu kadar tartışılıyor olması da savunduklarımızın doğruluğunu teyit etmektedir.
Sivil Toplumun Sesine Kulak Verin!
Ülkemizde özellikle son beş yıl içerisinde sivil toplum kuruluşları önemli çalışmalar içerisindedir.
Bu çalışmalar daha çok evrensel değerler temelinde var olan sorunların ortadan kaldırılmasına yönelik ve ayrıca ekonomik sosyal ve siyasal gelişimin önünü açacak doğrultudadır.
Sivil toplum kuruluşları demokrasinin sigortası olmakla beraber aynı zamanda katılımcı demokratik anlayışın da savunucularıdır.
Bu doğrultuda toplumsal dinamiklerin karar alma süreçlerinde yer alabilmesi hem demokrasimiz hem katılımcı demokratik anlayış, hem de doğru kararların alınmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz.
Yeni bir sayfa açmalıyız.
Halk değişim ve vizyon istiyor.
Bu memlekette var olan sorunların bilincinde, bu sorunların aşılabilmesi için en doğru projeleri, politikaları üreten ve projelerini gerçekleştirebilecek kadroları olan insan ve çevre odaklı bir siyaset anlayışı arzulamaktayız.
Bu sese siyasal partiler ve siyaset yapanlar kulak vermelidir.
Değişen dünyaya ve insanların beklentilerine karşılık veremeyen söylem ve politikaları üretemeyen kurumlar tarihin tozlu sayfalarındaki yerini almaya mahkumdur.

Anıl Kaya
AYH Başkanı 
Editör: TE Bilisim