TDP’den yapılan açıklamaya göre, geçmiş UBP döneminde halk fakirleştirilirken, temel tüketim maddelerine yapılan zamlar, TL’nin döviz karşısında değer yitirmesi ve çalışanların maaşlarına yıllarca artış yapılmaması nedeniyle de alım gücünün sürekli düştüğünü anımsatan Kutalmış, 28 Temmuz seçimlerinin ardından göreve gelen koalisyon hükümetinin de, ilk icraat olarak zamlara başvurduğunu söyledi.

Kutalmış, “UBP’nin kötü icraatlarına aynen devam edecekseniz, UBP’den ne farkınız kalır” dedi.

Tüp gazın fiyatının %7 zamla 41.25 TL’ye yükseltildiğini belirten Kutalmış, ekonomik olarak kötü durumda olan halkın mutfağındaki yangının daha yakıcı hale geldiğini belirtti. Halkın ısınmada kullandığı gazyağı ve elektriğin de yapılan zamlar nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini savunan Kutalmış, “Yaklaşan kış günlerinde halk nasıl ısınacak” diye sordu.

“ŞEFFAFLIK NEREDE?”

“Sürekli şeffaflıktan bahseden CTP-DP koalisyon hükümeti, son dönemlerde Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında açıklama yapmıyor” diyen Kutalmış, CTP-TDP-DP’nin oluşturduğu geçiş hükümeti döneminde halktan takdir gören uygulamalardan, seçimlerin ardından göreve gelen CTP-DP hükümeti döneminde vazgeçildiğini, daha da kötüsü UBP dönemine dönüş olduğunu ileri sürdü.

Bakanlar Kurulu toplantılarında alınan kararlarla ilgili toplumun bilgilendirilmediğine de dikkat çeken Kutalmış, “Halktan saklanan birşeyler mi var, yoksa kara Çarşamba sendromu mu yaşanmaktadır” diye sordu? 
Editör: TE Bilisim